Tez cos na poczatku roku , czy moze przed swietami , 1000 zl uzywka , nowe wtedy okolice 1500 zl , wiec obecna cena nowego 1900 zl to w sumie dobra cena.
Z ta dostepnoscia to tak roznie , wszyscy mowia ze nie ma , itd , zarzekaja sie , a sprawa wyglada jednak inaczej , wiem bo szukalem 35 i 135 , w sumie myslalem ze nie da rady , w ciagu 1 dnia jedno i drugie szklo mialem , bez wysylek sie obylo bo w lodzi znalazlem , ceny najnizsze z mozliwych obecnie , z fakturka , wiec radze podzwonic i popytac sie poprostu ;]
no comment...
Witam
To ja odzywie dyskusje, co proponujecie na 5D? wiem ze na cropa 28 1.8 jest w pytke
... Piszecie ze na FF tylko 35 2.0 bo ostrzejszy, ale ma problemy z AF i glosny... Cena 35 2.0 jest o polowe tanszy. I moje pytanie czy warto dac 1000zl wiecej za 28 1.8 na FF czy kupic 35 2.0. Ogolnie chcialem kupic 28, ale... teraz mam dylemat
...
ta dyskusja żyje kilka wątków obok:
http://canon-board.info/showthread.php?t=48664
to znaczy że nie jest to jednak tragicznie kiepskie szkło ?można w ciemno kupic?
nie , jest masakrycznie kiepskie i mozna je kupic
no comment...
Bo te Lki takie droogie![]()
Hmm porobilem troche zdje 24-70l i 28 w kiepskim switele (glownie zarowym) i jakos ta stalka miala problemy z ustawieniem ostrosci podczas gdy Lka radzila sobie dobrze.
Wedlug mnie 28 ma wolnieszy af od Lki i jest mniej celny.
Czy ktos z Was tez to zauwazyl?
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4