Kupiłem używany, sam eksploatowałem przez ok. 3 lata. Często zmieniałem, różne warunki, itp. Zero paprochów, czyli na to wygląda, że szczelny :-)
Kupiłem używany, sam eksploatowałem przez ok. 3 lata. Często zmieniałem, różne warunki, itp. Zero paprochów, czyli na to wygląda, że szczelny :-)
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
To superCiekaw byłem, bo niedawno go kupiłem a wyczytałem na optycznych, że tylna soczewka jest ruchoma podczas ustawiania ostrości. Tak mnie zaciekawiło jak będzie w przypadku tego szkiełka.
Hmmm dziś do mnie przyszedł obiektyw...Potrzebowałem czegoś szerzej niż 50mm do 5d. 35mm 1.4 poza budżetem, wersje ciemniejsze niezbyt z opinii mi pasowały. Okazja była na 28 1.8 a miał lepsze opinie. Całkiem zacny i stwierdzenie że bokeh jest brzydki wg mnie jest zgoła dziwne. Bo jest bardzo przyjemny i wsio zależy od tła... Af szybki, porównywalny chyba do 50mm 1.4. Jak coś to rzucić mogę jakieś sample z 5d dla chętnych(Ewentualnie z 400d mogę też coś cyknąć porównując do tego 50 1.4). Na obecną chwilę bardzo fajna ogniskowa... Jakoś bardziej mi podchodzi chyba do 35mm(C17-35mm na długim końcu mi nie podchodziło;/) Tutaj jest szerzej i przy szerszym planie fajnie delikatnie wygina ale nie tak żeby to zaobserwować.
Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 01-08-2014 o 15:15
Mialem do szklo jeszcze na cropie zeby miec pole widzenia 50mm na FF. Bylo naprawde fajne.
28mm na FF jest dosc troche szersze jak 35mm, widac to od razu. AF porownywalny do 85L i zdecydowanie szybszy od 50 f1.4
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Do 85 1.8 niestety nie mam jeszcze porównaniaAle w planie jest po wakacjach zaopatrzyć się w to
![]()
Narazie napawam się 28 :P bo mi wyjątkowo podszedł do gustu![]()
Używa ktoś tego szkła z 1D II/IIN/III?