Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: problem ze zrzutem zdjec z eosa 5d na wellanda Me820

Domyślnie problem ze zrzutem zdjec z eosa 5d na wellanda Me820

Nie znalazlem podobnego watku wiec pytam: czy ktos mial problem z wymienionym databankiem taki, ze zachowuje sie jakby zrzucil wszystkie zdjecia, tymczasem ani na chwilke nie zaswiecila sie lampka obslugi karty CF w aparacie ? Nie wiem czy jest cos nie tak z wellandem czy z aparatem ?
    śluby, studio - Poznań
    5dmkII, 12-200mm w 5 szklach

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

tzn jak sie zachowuje (zgrywa tak jak by normalnie przez 2min) ? jaka karte zgrywasz? (pojemnosc) - jaki masz utsawiony protokol w aparacie ptp/normal? troche dokladniej opisz problem

Domyślnie

W ogole pierwszy raz probowalem zrzucic zdjecia z 5d. W aparacie mam ustawione print/PTP (tak dzialala poprzednia 350tka). Mam zapisane powiedzmy 7 rawow na karcie (tej czy innej - blad karty wykluczam). Powinien to zrzucac dobrych kilka sekund i welland zachowuje sie prawidlowo - wydaje jeden sygnal po wykryciu aparatu, potem w aparacie jest na wyswietlaczu napis BUSY - ale doslownie przez sekunde, dioda od CF nawet nie mignie (a powinna caly czas migac tak jak przy odczycie) a potem welland wydaje dwa dzwieki - sygnal prawidlowego zakonczenia zrzucania. Jak przelacze protokol na PC connection - welland wydaje 5 sygnalow - czyli blad - wiec to ustawienie wykluczam. Sprobuje jeszcze sformatowac partycje w wellandzie.
    Czy mozliwe, ze kiedy sprzedawalem 350d to pomylilem kable usb - tzn ze w 5d jest inny ? Nie sadze ale musze o wszystko zapytac.
    śluby, studio - Poznań

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

dziwna sprawa - kable sa identyczne - wiec sa ok, jesli byla by zla partycja to welland tez by sygnalizowal blad i nic by nie zgral... moze jednak cos zgrywa skoro status jest OK?

Domyślnie

Partycja jest OK. Po formacie (FAT32) tez problem wystepuje - chyba ze musi byc NTFS ale nie sadze. Welland pod kompem dziala prawidlowo - bad sektorow nie ma. Po zrzucie fotek zaklada tylko katalogi (chociaz to robi), w ktorych nie ma ani jednej fotki - nic dziwnego bo lampka odpowiedzialna za prace karty CF w eosie ani razu nie mignie. Gdy zrzucam na PC zdjecia - miga caly czas wiec jest OK. Nic mi do glowy nie przychodzi.... Czy mozliwe zeby welland wspolpracowal z 350tka ale z 5d juz nie ?? Mam nadzieje ze to jakas mala bzdura... tylko nic mi nie przychodzi do glowy.
    Ostatnio edytowane przez furzyk ; 04-01-2007 o 21:33
    śluby, studio - Poznań

Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

podlacz ta karte do wellanda przez czytnik - zreszta to jest chyba naj sensowniejsze rozwiazanie

Domyślnie

gdybym mial czytnik to bym to na poczatku zrobil. ale nie mam. Jutro brat mi 300d podlaczy i sprawdzi.
    śluby, studio - Poznań

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

kup nik, 30 zł to nie majątek, a będzie szybciej i bez problemów

Pełne uzależnienie

Domyślnie

czym partycjonowales? - mailem inne problemy z databankami - programik swissknife mi je wyleczyl.

Domyślnie

pod windowsem - normalnie - moj komputer i formatuj - nie na szybko tylko pelen format. Kiedys z 350d dzialalo wiec czemu z 5d nie chce pracowac ? Mam tylko nadzieje ze to nie jakas awaria 5d ? Moze 5d musi miec NTFS a nie FAT32 ? Dalem wellanda bratu wiec nie moge juz sprawdzic. Niebawem sie okaze czy 300d dobrze na niego zrzuca czy nie.
    śluby, studio - Poznań

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów