Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: tani dobry standardowy zoom z USM

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Musi miec USM? Nie prosciej kupic EF-S 18-55? A moze sie nawet trafi wersja z USM na allegro/ebay.

Kubba
    Guest

Domyślnie

usm koniecznie, często robie zdjęcia w zamknietych pomieszczeniach gdzie swiatło nie jest najpiekniejsze... podstawowy silniczek zbyt wolno rusza sie, testuje

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Musi miec USM? Nie prosciej kupic EF-S 18-55? A moze sie nawet trafi wersja z USM na allegro/ebay.
    Cytat Zamieszczone przez Kubba
    usm koniecznie, często robie zdjęcia w zamknietych pomieszczeniach gdzie swiatło nie jest najpiekniejsze... podstawowy silniczek zbyt wolno rusza sie, testuje
    Ten micro-USM w kicie raczej na nie wiele się zdaje, zwłaszcza w ciemnych pomieszczeniach, tyle że cichszy jest Niemniej kita jako uzupełnienie do zooma zaczynającego się od 28/35 warto mieć, zwłaszcza że kosztuje grosze.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Kubba, Tobie potrzene jest porzadne jasne szklo skoro robisz w trudnych warunkach a nie jakas wydmuszka z USM :-) USM Ci w niczym nie pomoze.

Bywalec

Domyślnie

Niedawno kupiłem na Allegro 24-85 USM i jestem pod wrażeniem! Ostrość dla mnie zdumiewająca (porównuję do Tamrona 28-200 Super II Makro), szybkość nawet w złych warunkach oświetlenia też rewelacyjna. Wg optyczne.pl miał mieć gorszą ostrość na 85mm., ale ja tego nie stwierdziłem. Miałem dokładnie takie jak Kubba potrzeby - na szerokim kącie 18mm mi nie zależało, a 70mm to było za krótko. Z dylematu 24-85 czy 28-105 wybrałem ten pierwszy.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubba Zobacz posta
    a jaki jeszcze moglby być godny polecenia, ktory byl by w miare znośny do cyfry?? co sądzicie o http://allegro.pl/show_item.php?item...2+wys%C5%82any. Canon 35-135 4-5.6
    W uzupełnieniu, pojawiło się takie szkło na allegro, sprzedający napisał:
    UWAGA - nie polecam tego obiektywu dla lustrzanek cyfrowych. To znaczy można go stosować bez problemów, ale ze względu na konstrukcję dostosowaną do fotografii analogowej (głównie chodzi o telecentryczność i rodzaj warstw, fotografujący wiedzą o co chodzi) zdjęcia na cyfrze wychodzą jak na mój gust zbyt miękko. Ale jak ktoś lubi, to nic nie stoi na przeszkodzie, ale uprzedzałem.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    Niedawno kupiłem na Allegro 24-85 USM i jestem pod wrażeniem! Ostrość dla mnie zdumiewająca (porównuję do Tamrona 28-200 Super II Makro),
    W tym zestawieniu to się nie dziwię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Kubba
    Guest

Domyślnie

a co sądzicie o takim szkiełku, niestety bez usm Canon EF 28-70mm f/3.5-4.5 II czy moglibyscie mi podać oznaczenia ekwiwalentow usmow innych marek??

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ten Canon 28-70 / 3.5-4.5 Podobno jest bardzo dobry optycznie - polecamtesty w internecie (co prawda za wiele tego nie ma). Niestety, nie ma wewnetrznago ogniskowania, przez co używanie np. polara może być trudne. Nie ma tez USM.
    Ale za te pieniądze (350 zł) to na pewno dobre szkło.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubba Zobacz posta
    a co sądzicie o takim szkiełku, niestety bez usm Canon EF 28-70mm f/3.5-4.5 II czy moglibyscie mi podać oznaczenia ekwiwalentow usmow innych marek??
    USM=HSM(Sigma)=AFS(Nikon)=SSM(Sony)
    Jeszcze pentax coś ma dopiero wypuścić ale skrótu nie pamiętam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów