Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: tani dobry standardowy zoom z USM

Kubba
    Guest

Domyślnie

dzieki ;] , tamron??

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tamron sie nie dorobil swojego silnika ultradzwiekowego, a szkoda bo jakby zamienic traktor w 28-75 na cos szybkocichodokladnego to 24-70 usm mialby naprawde poteznego konkurenta.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek Zobacz posta
    Tamron sie nie dorobil swojego silnika ultradzwiekowego, a szkoda bo jakby zamienic traktor w 28-75 na cos szybkocichodokladnego to 24-70 usm mialby naprawde poteznego konkurenta.
    Tak tylko że jakby USM był powszechny to canon by obniżył ceny swoich szkieł, a konkurenci musieliby podnieść - bo skądś trzeba to wziąć - kupić, opracować, podrobić i i naczej nazwać - każda z tych możliwości kosztuje majątek.
    Zresztą teraz może się to powoli zacząć upowszechniać. W końcu tokina jest w tej samej grupie co pentax (mają swoją wersję usm) - tylko czekać jak się pojawią tokiny z takim napędem. Sony ma udziały w Tamronie, który od dawna robił dużo szkieł dla Minolty - co za problem włożyć SSMana do tamrona. Także sądzę, że z czasem będzie tylko lepiej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to trzymam kciuki i czekam... no chyba ze w miedzyczasie uzbieram na L. :P

Domyślnie

W Sigmie USM nazywa sie HSM. Nie wiem jak w Tamronie i czy Tamron robi takie silniki do swoich obiektywow.
    1D i obiektywy Canona

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KKE Zobacz posta
    W Sigmie USM nazywa sie HSM. Nie wiem jak w Tamronie i czy Tamron robi takie silniki do swoich obiektywow.
    Póki co nie robi ale może ... patrz wyżej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów