Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Wspomaganie AF bez blysku w 580 EX

Mieszany widok

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jest tylko jeden błysk próbny - taki szybki że go nie widzisz. to trzy inne to błyski wspomagające AF (mowa o lampie wewnętrznej) lub redukcja czerwonych oczu. nie są to błyski pomiarowe.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Tapster Zobacz posta
    odpalilem jeszcze raz...patrze sie bezposrednio w lampe...wciskam spust do polowy...slusze ze zlapalo AF...i sory...ale przedblysku ja nie widze...

kumpel mi powiedzial ze przedblysk jest jezeli te "diody" sobie nie poradza... nie mam jak teeraz sprawdzic...nie dysponuje duzym ciemnym pomieszczeniem
    to ci wytłumaczę najprościej jak się da - zrób zdjęcie na długim czasie naświetlania, np 5 sekund, lampę wcześniej ustaw aby odpalała na drugą kurtynę. ile widzisz błysków???? DWA!!!!!! pierwszy pomiarowy, drugi właściwy.
    i sposób drugi: jak robisz zdjęcie z lampą patrząc przez wizjer - czy widzisz chociaż ślady błysku przez wizjer? - TAK, ale widzisz ślady błysku pomiarowego, bo główny błysk jest niewidoczny przez wizjer gdyż zasłania go podniesione uż wtedy na maksa lustro!

diody to wspomaganie AF, a błysk jest błyskiem pomiarowym siły ekspozycji lampy i nie ma nic wspólnego z AF. nie słuchaj głupiego kolegi który nie ma bladego pojęcia o tym co mówi.
    i jeszcze jedno - różnica pomiędzy błyskami sięga rzędu 1/10000 sekundy. jakbyś potrafił zobaczyć tą różnicę normalnie, gdy lampa odpala na pierwszą kurtynę to znaczy, że nie jesteś normalny
    p.s. przedbłysk jest ZAWSZE, chyba że dasz lampę na tryb manualny.
    Ostatnio edytowane przez mkwiek ; 16-07-2007 o 17:23 Powód: Automerged Doublepost
    I am FX

Uprawnienia umieszczania postów