Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 91

Wątek: Pionowe kadry - jak trzymać wg. NG

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rzeczywiscie - ogladanie, poprawienie, czeste konrolne spojrzenia w lustro itp. to dosyc powszechne czynnosci, ale wcale nie tylko u kobiet! (To sie chyba nazwa nerwica natrectw?)
    Jednak podczas robienia zdjec wiele z tych lampek konrolnych sie wylacza - a zreszta, jak chcesz byc profi, to lepiej dla twojego imidzu pracuje rozchełsdana koszula, niz ciagle jej newrowe poprawianie

Ja - jak juz kiedys pisalam w watku o gripach - trzymam aparat z dolu prawa reka ze wzgledow ergonomicznych. Gdym miala trzymac za grip prawa (znaczy obracajac w druga strone), musilabym do podniesc kilka cm wyzej, ze wzgledu na polozenie wizjera.
    Ostatnio edytowane przez Kalina ; 04-01-2007 o 15:51
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strus_pedziwiatr Zobacz posta
    Wyniki proszę wpisywać (nieobowiązkowo) w swój profil
    Twoj mózg jest uformowany skrajnie odmiennie od mózgów płci przeciwnej.
    To ja nie wiem czy się cieszyć czy nie. Ale chyba tak, taki skrajnie męski jestem
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    To ja nie wiem czy się cieszyć czy nie. Ale chyba tak, taki skrajnie męski jestem
    Podejrzewam, ze najbardziej punktowanym pytaniem, ktore przesadzilo o wyniku bylo pytanie o parkowanie tylem na parkingu

P.S.
    Wg testu jestem typowo meski

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Ja tez Fajnie tym testem mozna sie dowartosciowac.

Ale moim zdaniem pytanie o parkowanie bylo jak najbardziej na miejscu. Ponoc kobiety, co do cech przydatych kierowcy, (generalnie rzecz biorac) maja lepsza podzelnosc uwagi, ale gorsza wyobraznie przestrzenna (ocenianie odleglosci i takie tam sprawy).
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Albo damski, jak w przypadku Akustyka
    a go...! parkowanie bez namyslu tylem i piekny testosteronowy wynik!

Me Tarzan, You Jane!

hakuna matata!
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strus_pedziwiatr Zobacz posta
    No cóż wypadałoby sprawdzić swoją płeć mózgową:
    http://psphome.dhtml.pl/test_plec_mozgu.html
    Wyniki proszę wpisywać (nieobowiązkowo) w swój profil
    Dostałem 0 (słownie: zero) punktów, to się chyba powinienem cieszyć, nie?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Najpierw sprawdzilismy plec i mnie wyszlo 5 pkt (wiec calkiem dobrze) mojej Judytce 70 (wiec tez wszystko sie zgadza). W nastepnej kolejnosci dalem jej moj aparat z gripem i kazalem ustawic pionowy kadr i zrobila to jak na obrazku One sa naprawde mocno inne
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Zablokowany

Domyślnie

Moja żona przeszła test przecząc regule, chwyciła normalnie, znaczy spustem w górę ha ha.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Moja też często chwyta odwrotnie. Zresztą czasami robi tak dziwne rzeczy, że już nawet nic się nie odzywam. Skoro tak jej wygodnie. Co prawda ostatnio jakimś cudem udało mi się Ją przekonać, że jak przy długim zoomie chwyci za obiektyw, a nie dwoma rękami za aparat (jak dotychczas) to będzie miała mniej poruszonych zdjęć. Bo dotąd walczyłem bez skutku. Czas pomyśleć o czymś z IS-em . Ufff...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Kazelot

Domyślnie

Moja żona robi spustem do dołu, choć czasem używając gripa to normalnie ale też nie zawsze. A z fotografią ma dużo wspólnego jako zaawansowana entuzjastka. Ale widocznie natura bierze górę. Kiedyś, kiedyś jak lustrzanka cyfrowa była poza naszymi możliwościami z racji niebotycznych cen, fotografowaliśmy śluby naszym znajomym sonówkami starymi typu f717 i zawsze jej zdjęcia pionowe były obrócone odwrotnie niż moje co często wnerwiało przy obracaniu fotek w kompie. I wetdy zacząłem zwracać na to uwagę. Wychowała się od wczesnej młodości na Zenicie i odkąd zwracam na to uwagę najczęsciej spustem do dołu. Ot tak mają! Na wakacje ta metoda jest lepsza bo nie trzeba pachy otwierać i jej aromatów wystawiać pod nosy gości lub turystów w tłoku
    canon, kit, grip, lampa, tamron, canon, grip, tiar, jupiter, jupiter, helios, helios, helios, helios, zenit, zenit, zenit, zenit, mir, statyw, filtry, c.d.n....

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów