Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Co czytacie ? Czasopisma / gazety / gazeta / miesieczniki /

Mieszany widok

Arecki
    Guest

Domyślnie

Ja czytam nieregularnie, foto, fotokurier, pozytyw, zoom - pcwk i inne wydania specjalne odnośnie fotografii, niestety z angielskim u mnie kiepsko więc prasę foto anglojęzyczną jedynie przeglądam ze względu na ciekawe zdjęcia...

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Przez 4 lata kupowałem "Foto" ale stwierdziłem ze juz dosyć.
    Zdecydowana większość stron to reklamy. Drażnią mnie też pseudo artystyczne zdjęcia niby to znanych i cenionych twórców - kwestia gustu.
    Zdecydowanie bardzij podoba mi się Chip Foto Video Digital. Owszem testy sprzetu sa marne ale jest sporo ciekawych tekstów o technice fotografowania, obróbce. niby dla poczatkujacych ale nie tylko

Coś już napisał Awatar Harnash
    Miasto
    Szczecin

Post Digital Camera World

Ja ostatnio wpadłem na coś takiego: Link

Ładnie się czyta - można zamówić prenumeratę (analogicznie jak Practical Photography) do tego płytka CD z tutorialami itp... no i myślę że więcej materiału niż w PP.

Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Jeśli chodzi o FotoVideoDigital, to bardzo denerwujące są reklamy/testy/zapowiedzi jakiś gupich gadżetów itp. Bardzo zbędne !
    Takie nowinki każdy może znaleźć sobie w necie. Tak jak w zasadzie wszystko, o czym już wspomnieli moi przedmówcy.
    Jeśli chodzi o forme to zdecydowanie lepiej mi się czyta wersje papierzaste niż czytanie z monitora. FVd zaprenumerowała mi mama więc czytam co nieco z konieczności...
    Głupio by było...
    W zachodnich wydawnictwach podobały mi się praktyczne tuturiale, głównie PS'owskie. Są gazetki poświęcone temu w 80%. Można podłapać wiele ciekawych umiejętności...

Czytałem swego czasu Amateur Photographer, a inne przeglądałem
    Ogólnie to drogie to wszystko...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

a ja FVD, ale też mnie powoli zaczynają wkurzać newsy że chińczycy robią 80mp telefon i wysadzany diamentami obiektyw...
    szukam czegoś poważniejszego i właśnie o ps. znacie coś naprawdę konkretnego albo w naszym ojczystym języku albo w ingliszu?
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Uprawnienia umieszczania postów