Ja czytam nieregularnie, foto, fotokurier, pozytyw, zoom - pcwk i inne wydania specjalne odnośnie fotografii, niestety z angielskim u mnie kiepsko więc prasę foto anglojęzyczną jedynie przeglądam ze względu na ciekawe zdjęcia...
Ja czytam nieregularnie, foto, fotokurier, pozytyw, zoom - pcwk i inne wydania specjalne odnośnie fotografii, niestety z angielskim u mnie kiepsko więc prasę foto anglojęzyczną jedynie przeglądam ze względu na ciekawe zdjęcia...
Przez 4 lata kupowałem "Foto" ale stwierdziłem ze juz dosyć.
Zdecydowana większość stron to reklamy. Drażnią mnie też pseudo artystyczne zdjęcia niby to znanych i cenionych twórców - kwestia gustu.
Zdecydowanie bardzij podoba mi się Chip Foto Video Digital. Owszem testy sprzetu sa marne ale jest sporo ciekawych tekstów o technice fotografowania, obróbce. niby dla poczatkujacych ale nie tylko
Ja ostatnio wpadłem na coś takiego: Link
Ładnie się czyta - można zamówić prenumeratę (analogicznie jak Practical Photography) do tego płytka CD z tutorialami itp... no i myślę że więcej materiału niż w PP.
Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o FotoVideoDigital, to bardzo denerwujące są reklamy/testy/zapowiedzi jakiś gupich gadżetów itp. Bardzo zbędne !
Takie nowinki każdy może znaleźć sobie w necie. Tak jak w zasadzie wszystko, o czym już wspomnieli moi przedmówcy.
Jeśli chodzi o forme to zdecydowanie lepiej mi się czyta wersje papierzaste niż czytanie z monitora. FVd zaprenumerowała mi mama więc czytam co nieco z konieczności...
Głupio by było...![]()
W zachodnich wydawnictwach podobały mi się praktyczne tuturiale, głównie PS'owskie. Są gazetki poświęcone temu w 80%. Można podłapać wiele ciekawych umiejętności...
Czytałem swego czasu Amateur Photographer, a inne przeglądałem![]()
Ogólnie to drogie to wszystko...
a ja FVD, ale też mnie powoli zaczynają wkurzać newsy że chińczycy robią 80mp telefon i wysadzany diamentami obiektyw...
szukam czegoś poważniejszego i właśnie o ps. znacie coś naprawdę konkretnego albo w naszym ojczystym języku albo w ingliszu?
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |