Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Co czytacie ? Czasopisma / gazety / gazeta / miesieczniki /

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zgadzam się, że fotografia jest jednym z lepszych pism, jeśli chodzi o praktyczne poznawanie PS. Nic ambitnego, ale można sie sporo nauczyć. Jednakże pismo to ma dwie poważne wady. Po pierwsze zupełnie brakuje darmowych programów na CD, tylko dema (Chip tutaj wygrywa). Po drugie jak w większości takich pisemek, są to głównie przedruki czasopism zachopdnich, głównie niemieckich. A ponieważ większość z obecnych na rynku niemieckim pism ma tego samego wydawcę (pozorna konkurencja), w każdym jest dokładnie to samo w tym samym czasie No i co do testów to spotkałem się z taką opinią: zamiast benchmarking'u - benchmarketing :wink:

Oczywiście żadne z tych pism nie jest o fotografii, tylko o fotografowaniu. Polecam Pozytyw dla spragnionych doznań estetycznych, jak również eseje na The Luminous Landscape
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

offline nie czytuje. za to czesto dlubie w necie i czytam opinie o fotografowaniu.

polecane:
    http://www.luminous-landscape.com - zwlaszcza Mike Johnson daje rade
    http://www.outbackphoto.com - duzo o obrobce zdjec i ogolnie technikalia
    http://www.kenrockwell.com - facet jest tendencyjnym "zoltkiem", ale raczej dobrze pisze
    http://www.photo.net - skarbnica wiedzy. a Atkins jest znakomity - szczegolnie warto przeczytac ten poradnik: http://www.photo.net/canon/10D/new_user.html . dobra zabawa gwarantowana

poza tym, to u mnie na stronie jest sporo linkow do dobrych stron. jak jutro rano kopne admina, zeby postawil serwer, to bedzie dzialac i cos jeszcze powklejam.

[ Dodano: 24-01-2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez absolut
    Brawo, bo juz myslalem ze teraz to tylko piksele i photoshop sie licza.
    wiesz co... ostatnio na fotocommunity.de glosujacy odrzucili moje zdjecie z galerii (tam dziala to na zasadzie pewnego gremium, ktore glosuje nad zdjeciami wybieranymi do galerii). jedyne uzasadnienie kontr jakie znalazlem to "bo zdjecie bylo za male". rece opadaja...

nastepne zdjecie jakie tam wrzuce bedzie z dedykacja dla osob oceniajacych zdjecia po ilosci pikseli, nie po pomysle i pieknie z zyczeniami dla glosujacych, aby ich aparaty mialy jeszcze wiecej megapikseli. sobie dla odmiany bede zyczyl lepszego swiatla, bo to mi wystarcza do dobrych zdjec ;-)
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Ja zaprenumerowałem FVD Digital Photo i wzupełności mi to wystarcza.Ale bez forum Canoan ciężko by było sobie poradzić.Tu się człowiek dowie wszystkiego a jeśli czegos ktoś nie wie to sie dowie.
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Jestem wzrokowcem wiec tylko parze na obrazki

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua
    Jestem wzrokowcem wiec tylko parze na obrazki
    a na forum posty czytasz czy tylko ogladasz awatarki ?

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Jak Ci odpowiadam to chyba czytam?

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak juz pisali niektorzy, kupowanie gazet dla testow sprzetu to bezsens. Bo to sa glownie podane dane techniczne plus jakas mocno subiektywana i belkotliwa ocena. Wsztko to mozna znalesc za darmo w sieci i w wiekszej ilosci. Jezeli ktos chce doskonalic technike i poglebiac wiedze o fotografii to polecam ksiazki (takze takie do znalezienia tylko w antykwariatach) i kursy, kolka zainteresowan, szkoly... Mozna latami czytac gazetki i sie nie nauczyc tyle techniki i jednoczescnie dystansu do wlasnej tworczosci co po paru spotkaniach z bardziej kompetentymi od siebie, ktorzy poprowadza, pomoga znalesc kierunek...

Jednak sa gazety ktore polece, gazety ktore zamieszczaja ciekawe zdjecia i teksty o fotografii. Pozytyw (ma tez artykuly o technice - ale to sa bardziej rekalmy niz artykuly, te strony smialo mozna wyrwac zaraz po kupnie ) i bardziej ambitna Fotografie (mowie o kwartalniku "Fotografia", a nie o miesieczniku "Fotografia & aparaty cyfrowe").

Bywalec
    Miasto
    wrocław / łódź

Domyślnie

Kupuje foto pozytyw, pomimo bardzo dużej różnicy zdań na temat poziomu zdjęć jest to jedyny miesięcznik poświęcony przedewszystkim fotografii, a nie testom sprzętu i "jak zrobić cień w fotoszopie...." Prócz tego kwartalnik fotografia

Isera
    Guest

Domyślnie

Polecam "pozytyw" , "foto" zgadzam się że kiepskie, z zagranicznych to może "art review"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredi
    kupowanie gazet dla testow sprzetu to bezsens. Bo to sa glownie podane dane techniczne plus jakas mocno subiektywana i belkotliwa ocena. Wsztko to mozna znalesc za darmo w sieci i w wiekszej ilosci.
    jak bardzo bez sensu widac po ostatnim "fotografia&aparaty cyfrowe - katalog wiosna -lato 2005". Tylu bzdur juz dawno nie czytałem A jakie byki Ale pomysł na wyciągniecie kasy z kieszeni naprawdę przedni :rolleyes:
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów