Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta

Skuteczność i wygoda korzystania z wizjera optycznego czy przyrośniętego do tylnej ścianki LCD jest tak samo beznadziejna w przypadkach gdy:
- coś nam się nie mieści w kadrze, a za plecami została tylko ściana,
- chcemy uzyskać żabią perspektywę, a podłoże jest mokre,
- fotografujemy na koncercie, a nie znajdujemy się w pierwszym rzędzie pod sceną,
- chcemy coś sfotografować ukradkiem "z kolana" lub zza rogu :-) ... itd.
gwozdzt ja mysle ze Ty szukasz dziury w całym... to bardzo dobry aparacik jak napisał kolekcjoner oni musieli sie zastnaowic dla kogo jest ten aparat i do czego ma słuzyc a ze sie sprzedaje całkiem nieźle wiec chyba sie nie pomylili
nie wiem jakiego sprzętu Ty uzywasz ale dalej bede uwazał ze odwracane LCD(choc moze dla to odwracanie ma czasem sens w sytuacjach jakie opisałes) czy RAW w takim sprzecie to przesada jak ktos chce RAW to jednak lepsza matryca i zdecydowanie lepsza optyka... wiec lustrzanka
jak lustrzanka to o kadrowaniu w LCD w ogole mozesz zapomniec :-P
a do sytuacji jakie opisałes to ja mam taką nakładke pryzmatyczna i też jakos daje rade

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
Cóż, de gustibus non est disputandum - ale ja tam bym nie zamienił RAWów, kręconego LCD i f/2,0 na jedno marne pokrętło do ISO ...
ja mialem na mysli taki pokretlo dodane do mojego aparatu i mysle ze tu wielu dałoby sobie jaja ogolic za takie cos przy swojej lustrzance

Cytat Zamieszczone przez ynse Zobacz posta
Jeśli nie przywiązujesz wagi do firmy i nie zamierzasz zjeźdzać na nartach z aparatem w ręku to mogę też Ci polecić Nikona D70 (ceny na Allegro ok. 1k zł). Bardzo przyzwoity aparat, solidna konstrukcja i bije możliwościami 300D na głowę... (jakby ktoś się przymierzał do linczu, to polecam najpierw lekturę )

to niezły pomysł bo to jest lepszy aparat to 3 cyfrowych Canonów