Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: "CR2 Converter for Windows (exclusively for EOS D2000)"

michal.wrobel
    Guest

Domyślnie

Powinieneś ich odsyłać raczej do swojej galerii. Niech sobie przeliczą na kalkulatorze ile MP mają te zdjęcia.
    Tak właściwie to do czego potrzebujecie tych MP? Pewnie i tak większość zdjęć ląduje na stronkach internetowych w 800x600 (0.5MP)...
    Poza rozdzielczością mój stary aparat różni się od 400D jeszcze tym że oferuje lepsze kolory. No i jest tańszy. No i należy jeszcze pamiętać, że to obiektyw a nie aparat robi zdjęcie. I oczywiście jeszcze o tym, że tak naprawdę to wcale nie obiektyw a fotograf...
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez michal.wrobel ; 03-05-2007 o 11:24

michal.wrobel
    Guest

Domyślnie

Jeszcze kilka uwag w kwestii dużych powiększeń:
    1. Zwykle po pierwszych słowach posta można poznać czy pisze go ktoś kto je już robił czy też teoretyk odkładający na 400D (to właśnie ta grupa nabija się z mojego aparatu)
    2. 18x13 to nie jest duże powiększenie
    3. Wcale nie potrzebujecie zbyt dużo MP żeby robić dobre zdjęcia. Lepiej zaoszczędzić na obiektyw.
    4. 30x20 (ok. A4) to też nie jest duże powiększenie
    5. Ostatnio się tak złożyło, że fotografuję głównie kwiaty i tutaj dużo MP to już wcale nie jest potrzebne
    6. 40x30 (ok. A3) to też nie jest duże powiększenie
    7. Niedowiarków z Gdańska zapraszam do siebie na herbatę. Na scianach u mnie wiszą spore powiększenia. Duże siedzą w szafie zwinięte w rulon. Jeżeli bez problemu uwierzycie ile MP było zaangażowanych w ich wykonanie dostaniecie odbitkę gratis na pamiątkę.
    8. 60x40 (ok. A2) to nadal nie jest duże powiększenie
    9. Dużych powiększeń zwykle nie ogląda się z nosem przy ścianie.

pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów