Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 68 z 68

Wątek: Canon EOS 30D – problem z AF czy norma?

Coś już napisał Awatar zjawa
    Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ok. Nie zrozumieliśmy się . To nie była zresztą złośliwość tylko nieco brutalne pytanie. Po prostu niektórzy czytają ostatnie 5 postów w wątku i wyciągają wnioski.
    hehehe, w porzadku, wiem są i tacy :grin:

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Tu dodam jeszce taką ciekawostke:

...This would be a good point to insert the fact that a higher pixel density sensor places higher demands on the lens being used. Any aberrations present become exaggerated. All that said, Canon's 8 megapixel 1.6x FOVCF DSLRs are able to produce excellent images that can be enlarged beyond many photographer's needs. And, the Canon EOS 30D Digital SLR, a 1.6x FOVCF body, has the highest pixel density of any Canon DSLR at this moment...

żródło: http://www.the-digital-picture.com/C...op-Factor.aspx

Warto więc sobie zdawać sprawe co się do tego korpusu podłancza i jakie mogą być możliwości takiego zestawu .

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zjawa Zobacz posta
    Ty masz 30D, jestes zadowolony? Nie musiales od razu go do regulacji wysyłać? AF Ci działa jak nalezy itd? Będziesz pierwszą zadowoloną osobą?
    Ja jestem bardzo zadowolony z 30D, mój brat też ma 30D i też jest zadowolony, dwóch kolegów w pracy też mają 30D i są zadowoleni, więc do jasnej cholery nie chce mi się wierzyć, że 50% tych aparatów ma problemy z ostrością. A jak ktoś się boi kupić ten model to niech od razu kupi S3 i tam będzie miał wszystko ostre.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał Awatar zjawa
    Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

Matsil, i więcej takich postów jak Twoj powinno być na forum canona jutro kupuje 30D

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Moja trzydziesteczka (jedna z pierwszych w PL) jest cudowna (cudownie wyjątkowa?) bo ostrzy w punkt!!!
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Też mam 30D od niedawna, wcześniej miałem 20D. Nie narzekałem na AF choć był bardziej przypadkowy bo i tak był miodzio w porównaniu do 300D i 350D. Teraz po zmianie jest stabilnie jak skała ale na każdym szkle inaczej:
    ef50\1.4 - 20mm FF
    ef85\1.8 - 5mm BF
    ef200\2.8L - 10 mm FF
    17-40\4L raczej perfekt.
    Pobieżnie widać, że problem mam raczej ze szkłami. Oczywiście wybiorę się kiedyś na Żytnią ale narazie się nie przejmuję i robię zdjęcia, znając przypadłość i korygując ją na żywo.
    FF z FF po serwisie, EOS33+BP, 17-40L, 135 2L+TCx2 II, 85 1.8, 50 1.4.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r65 Zobacz posta
    ef50\1.4 - 20mm FF
    ef85\1.8 - 5mm BF
    ef200\2.8L - 10 mm FF
    Dżizas .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r65 Zobacz posta
    Teraz po zmianie jest stabilnie jak skała ale na każdym szkle inaczej:
    ef50\1.4 - 20mm FF
    ef85\1.8 - 5mm BF
    ef200\2.8L - 10 mm FF
    17-40\4L raczej perfekt.
    Pobieżnie widać, że problem mam raczej ze szkłami. Oczywiście wybiorę się kiedyś na Żytnią ale narazie się nie przejmuję i robię zdjęcia, znając przypadłość i korygując ją na żywo.

No cóz podziwiam za cierpliwość i siłe woli. W każdym badź razie polecam żytnią - szkoda tracić okazje do zdjęć z powodu rozstroju AF

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów