Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Wątek: Canon EOS 30D – problem z AF czy norma?

Dopiero zaczyna Awatar vasco
    Miasto
    londynowo

Domyślnie

A czy z D200 masz 100% pewnosci ze AF bedzie pracowal poprawnie?
    To jednak zalezy od wielu czynnikow, z osobistymi preferencjami na czele.

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zjawa Zobacz posta
    potwornie ludzie straszycie z tym AF w 30D, juz wlasciwie byłem zdecydowany na Canonika, a tutaj tak straszycie, że później człowiek znajdzie ten BF/FF choćby go nie było :P naprawdę ta wada jest częsta?

chce mieć pewność ze kupiony sprzęt bedzie dobry, a nie pojedzie do serwisu w pierwszym tygodniu. Czy w takim razie, aby mieć tą pewność musze wybrać D200?
    odpowiedz czym sie kierowac przy wyborze znajdziesz w tym wątku...

http://canon-board.info/showthread.php?t=18434&page=5
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

potwornie ludzie straszycie z tym AF w 30D, juz wlasciwie byłem zdecydowany na Canonika, a tutaj tak straszycie, że później człowiek znajdzie ten BF/FF choćby go nie było :P naprawdę ta wada jest częsta?

chce mieć pewność ze kupiony sprzęt bedzie dobry, a nie pojedzie do serwisu w pierwszym tygodniu. Czy w takim razie, aby mieć tą pewność musze wybrać D200?
    Nikt ci takiej pewności nie da ani canon ani nikon. Jak bedziesz miał pecha to i tak trafisz na problematyczną sztuke. Niestety żyjemy w czasach gdzie z powodu redukowania kosztów ostateczną kontrole jakości przeprowada klient ( jeden terafi dobrze, drugi żle i bedzie reklamowała a trzeci też trafi żle i nawet się o tym nie zorientuje i dalej bedzie robił zdjęcia a producent i tak zarobi swoje ) Ale to jest produkcja seryjna więc nie ma co tez znowu tak dramatyzować większośc sztuk jest dobrej jakośći. A nawet jakbyś trafił na zła to co ?? Wysyłasz do serwisu goście kalibrują i za tydzień masz aparat w domu cały i zdrowy. Bez przesady nie ma się co bezmyślnie stresować od tego jest serwis żeby z niego korzystać

I jeszce jedno zauważ ze tak naprawde to na wszystkie modele ludzie narzekaja zarówno na canony jak i nikony praktycznie na wszystkie modele za wyjątkiem topowych ( tam nadal kontrola jakości działa a po drugie nie kupuje ich byle kto ( najczęsciej ) ). Zobacz ile na forum nikona jest postów na temat FF i BF - czasami to faktycznie wada aparatu czasami szkła a najczęściej tego kto to wszystko trzyma w rękach
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 10-01-2007 o 14:54

Coś już napisał Awatar zjawa
    Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

Niestety to prawda, że nikt takiej gwarancji nie da. U nikona też nie mam 100% pewności, ale czytając te forum mam wrażenie, że jednak jest z tym lepiej jak u canona. Tyle tu osób narzeka, szczęśliwi to chyba nie wchodzą na forum, że naprawdę można się wystraszyć. Czytam znacznie więcej to forum jak Nikon'a stąd może dlatego wydaje mi się że więcej osób marudzi na 30D jak np na D200. Lecz z tego co zerknąłem na forum Nikona az tyle tych postow na temat FF i BF nie widziałem (choć forum Canona znam niemal na pamięć :P).

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    i tak jeszcze zeby sobie kopnąc...

jakis gośc autorytarnie stwierdził po przetestowaniu połowy 30D dostepnych na polskim rynku ze ten aparat nie ostrzy.. w ogole AF Canona jest jest do d.. be i ogólnie straszna kupa...
    kilka osob aż wpadło w panike po eskperckim stwierdzeniu

więc dla wyrównania szoku wywołanego tym stwierdzeniem próbka eksperckich wypowiedzi rzucającyh ciekawe swiatło na jego profesionalne podejscie do tematu... i niezawodnosc AF D200

wnioski wyciągnijcie sami

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16485

ehhh bede sie w piekle smazył przez ta wrodzoną złosliwosc
    To nie jest złośliwość tylko fakt, kolega Adrian kupił D200 wywalając sporo pieniędzy (jak się okazuje poprawa w AF znaczna :-)) a teraz pisząc tu chyba sam się dowartościowuje i usprawiedliwia w sumieniu wydatek, bo po tych postach to chyba sam nie wierzy w to co pisze.
    Kurcze, ja też jestem złośliwy.

No, gdyby brać na serio wszystkie uwagi Adriana, to pewnie tak :-).
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 10-01-2007 o 20:42
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

Ty masz 30D, jestes zadowolony? Nie musiales od razu go do regulacji wysyłać? AF Ci działa jak nalezy itd? Będziesz pierwszą zadowoloną osobą?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....) Będziesz pierwszą zadowoloną osobą?
    A Ty zadałeś sobie trud przeczytania całego tego wątku, zresztą nie tylko tego?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-01-2007 o 21:39
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Ty masz 30D, jestes zadowolony? Nie musiales od razu go do regulacji wysyłać? AF Ci działa jak nalezy itd? Będziesz pierwszą zadowoloną osobą?
    ja jestem zadowolony i zawsze to podkreslam...

wydałem juz wystarczająco duzo by nie robić z siebie cięzko pracującego idioty wydającego kase by sie unieszczesliwic

ten aparat ma swoje wady ma i zalety jest to kompromis miedzy jakoscią a ceną... podobno kompromis to cos co nikogo nie zadowala ale... chce sie czegos bezkompromisowego to trzeba wydac 6 i poł tysiąca euro na 1 DS Mk II

sztuką tak naprawde jest tak wykorzystac zalety tego co sie posiada by zminimalizowac i zakryć jego wady... uczono mnie tego wprawdzie jako filozofii sztuki walki ale mysle iz pasuje to do kazdego innego aspektu zycia
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Gdańsk / Bydgoszcz

Domyślnie

Kolekcjoner, tak zadałem sobie, przeczytałem ten i nie tylko ten wątek. Nie wiem po co ta zlosliwosc Pytanie miało charakter lekko ironiczny, chciałem podkreślić, że na forum większość osób przychodzi marudzić, nie miałem na myśli, że dosłownie nikt nie jest zadowolony. Stąd taki smiech na koniec

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Kolekcjoner, tak zadałem sobie, przeczytałem ten i nie tylko ten wątek. Nie wiem po co ta zlosliwosc
    Ok. Nie zrozumieliśmy się . To nie była zresztą złośliwość tylko nieco brutalne pytanie. Po prostu niektórzy czytają ostatnie 5 postów w wątku i wyciągają wnioski.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów