Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Przywitanie :)oraz problem z EOS 20D i Sigmą 18-50 2.8 DC EX

Domyślnie

Witam!!!

Mam juz ww. Tamrona. Wszystko działa nie ma problemu z niczym, więc na 100% Sigma była walnięta.

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Bzdura. Strasznie by to wtedy ograniczalo zakres obiektywow kompatybilnych z 10D
    Wyczytałem to na jakimś anglojezycznym forum. Nie wiem czy to prawda i dlatego zapytałem.
    A bo to canonowi zależy na tym żeby zakres obiektywów był szeroki... Pisze w kontekscie producentów niezależnych. Jak widzisz u mnie 50% nie współpracowało.

Cytat Zamieszczone przez Mori
    IMO albo poruszone, albo obiektyw.
    Obiektyw! (na szczęscie)
    Pozdrawiam serdecznie!!!
    Coni alias Marcin

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: UFFFFFFFFFFF :)

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    generalnie to często się zdarzało, że 10D miał problemy z AF, nie ważne z jakimi szkłami.
    Za często

Ale dosypałem do pieca teraz się zacznie....
    Juz raz pisalem o tym na forum i nie chce mi sie powtarzac:
    http://canon-board.info/viewtopic.php?p=23916#23916

Rownie dobrze mozesz napisac ze D70 ma more i ze 300D peka po kilku miesiacach uzywania ,bywaly glosy ze guziki pekaly w 300D - czy to wada konkretnych egzemplarzy czy calosci modelu 300D ? Tak samo z AF w 10D - wszystko zalezy od popularnosci modelu i zauwazalnosci problemu -zglosic problem lubi kazdy, pochwalic sie ze wszystko OK - jakis taki stereotyp panuje ze "nie wypada"

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

generalnie to często się zdarzało, że 10D miał problemy z AF, nie ważne z jakimi szkłami.
    Za często
    Vitez przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i powiedz, gdzie uogólniłem. Jako strażnik dobrego imienia sprzętu który posiadasz, rozumiem pobudki, ale i tak mnie nie przekonasz. Tak jak w D70 z racji zastosowanej technologii mora stanowi problem, tak AF w 10D takowy stanowi/stanowił również.

Ta wiedza należy się naszemu koledze.
    Tak jak wiedza o niedopasowanym gripie do 20D. Ale to nie ten temat
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Vitez przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź i powiedz, gdzie uogólniłem.
    Dokladnie w tym fragmencie ktory sam zacytowales jest uogolnienie.
    Ze 10D miewa problemy z AF.
    A jest to nie do konca prawda. BO problemy z AF ma kazde body.
    tyle ze 300D/10D sa bardzo popularnymi body i dlatego "ich" problemy sa az tak bardzo rozdmuchane, rozpropagowane itp.
    Ale to nie oznacza od razu ze mozna przypisac metke "10D ma problemy z AF" .
    W mnie te problemy ma znikomy procent (promil?) body 10D, a ci co sie kilkukrotnie natkneli mieli po prostu pecha - najprawdopodobniej ta sama seria...
    A ze "wsyzscy narzekaja" na AF w 10D - to wlasnie narzeka ten znikomy procent co ma problemy. Ci co problemow nie maja - nie chwala sie tym.
    Byc moze wlasnie dlatego by nie byc nieslusznie posadzanych o fanatyzm Canonowy .
    I to jest najpbardziej przykre - marudzenie na producenta jest OK, chwalenie go czy konkretnego modelu ze "moj jest OK" - od razu jest postrzegane jako fanatyzm i bronienie konkretnej marki , dlatego wcale sie nie dziwie ze tak malo ludzi nie boi sie powiedziec "moj jest OK". Ja sie nie boje, a fanatykiem Canona nie jestem bo na wiele jego produktow moge narzekac , ale caly czas bede uparcie twierdzil ze NIE WOLNO uogolniac ze "body 10D ma problemy z AF" bo KAZDE body moze je miec a nie wlasnie ten model, i tylko POPULARNOSC danego mdoelu swiadczy o ROZDMUCHANIU zauwazonych jego wad, a nie ze w calosci cala seria 10D sie tym charakteryzuje.
    I bede to przy kazdej takiej okazji powtarzal az do znudzenia - az ludzie przejrza na oczy ze rzeczywiscie to nie nazwa modelu a jego popularnosc swiadczy o ilosci zauwazonych wad

tak AF w 10D takowy stanowi/stanowił również.
    Jak wyzej - AF moze stanowic problem w kazdym modelu Slyszalem o oddawanych do serwisu 1Ds itp... ale ze znikoma ich ilosc jest sprzedawana w porownaniu do 10D to nikt nie napisze "1Ds ma problem z AF" . To wszystko tylko skala popularnosci modelu a nie wada konkretnego modelu.
    Moze i jestes na tyle uparty by nie dac sie przekonac - twoja wola, ale ja i tak za kazdym razem bede to samo pisal albo sobie po prostu zapisze link do tego watku w ulubionych i copy-paste .

Ta wiedza należy się naszemu koledze.
    Troche rozsadku tez sie nalezy... rozsadku ze to popularnosc powoduje wykrywanie wad a nie ze sam model jest w ogolnosci wadliwy. Zreszta w watku do ktorego link podalem wczesniej sporo osob przyznaje mi racje - i to mnie cieszy 8) .

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Slyszalem o oddawanych do serwisu 1Ds itp...
    Hihi, a ja widziałem w serwisie 1Ds mkII "na warsztacie"

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    ...też problemy z AF??
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cychol
    ...też problemy z AF??
    Nie pytałem Ale na czyszczenie matrycy to nie wyglądało...

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja, jak byłem w Serwisie Canona przy Żytniej w Wawie, usłyszałem, że serwisant właśnie miał w robocie 20D - kalibracja AF

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I wszystko jasne 8) . A ja dzis na pl.rec.foto.cyfrowa widzialem watek "D70 - nieostre fotki" oraz "tuning backfocusa w D70" :P

Początki nałogu Awatar Cychol
    Miasto
    Reading

Domyślnie

...no tak - już ktoś to powiedział, że problemy z AF to wymysł użytkowników aparatów cyfrowych, którzy każde zdjęcie oglądają w max. poowiększeniu i ja to tak traktuję
    pozdrawiam

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów