Dokladnie w tym fragmencie ktory sam zacytowales jest uogolnienie.Zamieszczone przez Kubaman
Ze 10D miewa problemy z AF.
A jest to nie do konca prawda. BO problemy z AF ma kazde body.
tyle ze 300D/10D sa bardzo popularnymi body i dlatego "ich" problemy sa az tak bardzo rozdmuchane, rozpropagowane itp.
Ale to nie oznacza od razu ze mozna przypisac metke "10D ma problemy z AF" .
W mnie te problemy ma znikomy procent (promil?) body 10D, a ci co sie kilkukrotnie natkneli mieli po prostu pecha - najprawdopodobniej ta sama seria...
A ze "wsyzscy narzekaja" na AF w 10D - to wlasnie narzeka ten znikomy procent co ma problemy. Ci co problemow nie maja - nie chwala sie tym.
Byc moze wlasnie dlatego by nie byc nieslusznie posadzanych o fanatyzm Canonowy.
I to jest najpbardziej przykre - marudzenie na producenta jest OK, chwalenie go czy konkretnego modelu ze "moj jest OK" - od razu jest postrzegane jako fanatyzm i bronienie konkretnej marki, dlatego wcale sie nie dziwie ze tak malo ludzi nie boi sie powiedziec "moj jest OK". Ja sie nie boje, a fanatykiem Canona nie jestem bo na wiele jego produktow moge narzekac
, ale caly czas bede uparcie twierdzil ze NIE WOLNO uogolniac ze "body 10D ma problemy z AF" bo KAZDE body moze je miec a nie wlasnie ten model, i tylko POPULARNOSC danego mdoelu swiadczy o ROZDMUCHANIU zauwazonych jego wad, a nie ze w calosci cala seria 10D sie tym charakteryzuje.
I bede to przy kazdej takiej okazji powtarzal az do znudzenia - az ludzie przejrza na oczy ze rzeczywiscie to nie nazwa modelu a jego popularnosc swiadczy o ilosci zauwazonych wad![]()
Jak wyzej - AF moze stanowic problem w kazdym modelu Slyszalem o oddawanych do serwisu 1Ds itp... ale ze znikoma ich ilosc jest sprzedawana w porownaniu do 10D to nikt nie napisze "1Ds ma problem z AF" . To wszystko tylko skala popularnosci modelu a nie wada konkretnego modelu.tak AF w 10D takowy stanowi/stanowił również.
Moze i jestes na tyle uparty by nie dac sie przekonac - twoja wola, ale ja i tak za kazdym razem bede to samo pisal albo sobie po prostu zapisze link do tego watku w ulubionych i copy-paste.
Troche rozsadku tez sie nalezy... rozsadku ze to popularnosc powoduje wykrywanie wad a nie ze sam model jest w ogolnosci wadliwy. Zreszta w watku do ktorego link podalem wczesniej sporo osob przyznaje mi racje - i to mnie cieszy 8) .Ta wiedza należy się naszemu koledze.