ja kupuje tutaj http://www.hurt.com.pl/?o=shpc&i=7. Tanio i dobre.
Wystarczaja w eos-ie 33 na kilkadziesiat rolek. Dośc szybko na poczatku na wskaźniku okazuje spadek ale pozniej okazuje sie że wytrzymuja bardzo długo.
ja kupuje tutaj http://www.hurt.com.pl/?o=shpc&i=7. Tanio i dobre.
Wystarczaja w eos-ie 33 na kilkadziesiat rolek. Dośc szybko na poczatku na wskaźniku okazuje spadek ale pozniej okazuje sie że wytrzymuja bardzo długo.
Kształtem jest identyczna. Tylko podkładkę spod matówki musiałem przełożyć również - i tą musiałem przypiłować, bo miała inny kształt, ale była z plastiku.
Ostrzenie najpierw sprawdziłem według AF, było idealnie (tj po przełożeniu grubszej podkładki z EF-M, bo na tej blaszanej z eosa była różnica między tym co ustawiłem na klinie a tym co by sobia AF widział). No a skoro tu było dobrze, to i na filmie musiało być.
Mam pytanko dotyczace EOS 500 i baterii:
Analogiem EOS'a (rozne modele) fotografuje juz od paru lat z roznymi przerwami, natomiast nigdy wczesniej nie przytrafila mi sie wymiana baterii w trakcie uzywania polowy filmu.
Pytanie, czy aparat wyswietli mi jakies info o koniecznej wymianie baterii?
Mowa o obecnym moim EOS'ie 500.
Chodzi glownie o to, ze czy moge teraz wymienic baterie jak mam jeszcze 20 klatek do uzycia bez obaw, ze strace polowe filmu??
Możesz bez obaw.
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
u mnie w eosie 30 padla bateria gdy miałem założony film i niestety film jest do kosza:/ zgubił mu się licznik klatek i nie chciał przewijać filmu... zwinąć też nie chciał :/ zmieniłem baterie, włożyłem nowy film i śmiga jak się należy
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Dziwne. Ja w swoim 33 ostatnio wymieniałem w połowie rolki i nic się nie stało. Tyle że baterie nie padły do końca, gdy je wymieniałem to aparat jeszcze działał.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
A nawet szemrane.Mi się kiedyś w 50E rozładowała do zera bateria 2CR5 (za to kocham Duracella
), tak że nawet wskaźnik słabej baterii nie świecił, równie dobrze mógłbym ją wyjąć w ogóle - aparat leżał w takim stanie z filmem chyba z tydzień i po wymianie baterii też nie było żadnych problemów z licznikiem.
Pzdr
Grzesiu
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne