Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: canon 500n - ile wytrzyma cr123?

Mieszany widok

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kup na przykład takie albo takie
    A ile wytrzymają? To zależy od tego w jakich warunkach i ile fotografujesz, przy amatorskim pstrykaniu "od czasu do czasu" najczęściej padają ze starości, po dwóch lub więcej latach.
    A fotojokerze rzeczywiście można je kupić, nie po dwie dychy ale z tego co pamiętam to cena też nie jest jakaś specjalnie rewelacyjna (taki zestawik: dwa Duracele + rolka Konica Centuria 12 klatek, raczej przeterminowana). Bywają też na stoiskach RTV & foto & etc w hipermarketach.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 02-01-2007 o 14:59
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

buzka32
    Guest

Domyślnie

Mam ten sam aparat średnio wytrzymuje 25 rolek zależy od warunków. Wiadomo baterie na mrozie mają krótszą żywotność. Optymalnym rozwiązaniem jest zakup battery paka typ BP-8 o ile sie nie mylę. Wkładasz 4 paluszki i śmiga że aż miło. Koszt zakupu to około 70pln na allegro - jeśli robisz dużo filmów to szybko się zwraca.

Możesz też kupić baterie tu http://www.eltec.alpha.pl/produkty.php?id=32 po 7zyla sztuka.
    Ostatnio edytowane przez buzka32 ; 02-01-2007 o 15:32

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

miałem zawsze ten sam problem, też z początku śmigałem na 500n (sprzęt niezawodny). Zawsze warto nosić dodatkową pare bateri choćby juz uzywanych (nie zużytych). Pare razy mi się zdarzyło ze musiałem z bolem serca wracać z pleneru tak wściekły. W takiej chwili oddasz wszystko za choć jednego paluszka.

Uprawnienia umieszczania postów