Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z EF-S 17-85mm f4-5.6 IS USM

Mieszany widok

Bywalec Awatar Voytas
    Miasto
    Goleniów

Domyślnie Problem z EF-S 17-85mm f4-5.6 IS USM

Jak w temacie ma problem z EF-S 17-85mm f4-5.6 IS USM.
    Od pewnego czasu obiektyw buntuje sie gdy probojue zrobic fote na przeslonie przymknietej bardziej niz 5.6 i dlugiej ogniskowej. Objawia sie to "zdlawieniem sie migawki" i napisem Err 99 na ekraniku (taki sam problem mialealem z Sigma 28-135 ale to byl powod tego ze obiektyw nie jest przystosowany do pracy z cyfra. a przeciez EF-S 17-85mm f4-5.6 IS USM to obietyw do cyfry. nie wiem co mam zrobic.
    Dodam tylko ze problem znika gdy na dlugiej ogniskowej kilka razy nacisne podglad GO wroce na szeroki kat znowu kilka razy podglad GO i znowu kilka na dlugiej. Obiektyw byl kupiony w stanach i nie jest juz dawno na gwarancji.

mieliscie taki problem?

Dodam ze z KIT'em nie ma tego problemu.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Widocznie listki przysłony się sklejają . Daj obiektyw do serwisu .

Bywalec Awatar Voytas
    Miasto
    Goleniów

Domyślnie

Kurcze...pare dni temu wyslalem mojego 300D do serwisu na wymiane lustra a teraz to .. jak to moze byc koszt? Moze znacie jakies inne sewisy ktore by to mogly naprawic... najlepiej w zachodniopomorskim.

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Mam to szklo i jak narazie nie widze wadliwej pracy. Coprawda zrobilem nim moze z 2k zdjec wiec wszystko przedemna ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze wadliwych tych szkielek bylo niewiele.
    Pozdrawiam
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Uprawnienia umieszczania postów