Co to jest warte. Nigdzie nie moge znalezc opisu tego szkla. Lepszy od 70-210 3,5-4,5 czy raczej nie????????????????????????
Co to jest warte. Nigdzie nie moge znalezc opisu tego szkla. Lepszy od 70-210 3,5-4,5 czy raczej nie????????????????????????
Fed4 + smiena8 + lubitel
Co to za szkło? Jakis link podrzuc moze?Canon zoom EF 70-210 mm 1:4
Pozdr - JaW
Moja galeria Fotojaw
Moje zdjęcia na plfoto
Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX
Wyglada podobnie do canona 70-210 3,5-4,5 tylko ma przesowny pierscien ogniskowania (przod, tyl) a nie lewo prawo.
Fed4 + smiena8 + lubitel
stara kontrukcja.. powolny AF, beznadzijnie rozwiazane zoomowanie... optycznie przyzwoity, gorszy niz 70-210/3.5-4.5
Subiektywnie sie pod tym podpiszeZamieszczone przez Czacha
.
Odgrzebie trochę temat i pozwolę sobie wtrącić swoje dwa grosze, osobiście miałem okazję pobawić się ów obiektywem na 5D u znajomego który ma również eLkę 70-200 żyje z tego ale to głównie dlatego że realizuje swoja pasję i IMO nie widzę różnicy w jakości fotek. Skoro nie widać różnicy po co przepłacać gdyż na rynku wtórnym bo tylko na takim jest on dostępny za 650 zł dostaniemy zadbany egzemplarz a to 1/3 ceny eLki oczywiście używanej a różnicę można wydać na inne szkiełko.
Osobiście sam chyba się na niego skuszę szkoda że znajomy nie chce go sprzedać bo jak stwierdził przeżyje nie jedna Elkę a sam obiektyw powstał w czasach kiedy nie liczyła się ilość a jakość, porównam to do Mercedesa w124 którym mój wujek jexdził na taryfie i bez remontu zrobił 700tyś po czym w dobrym stanie go sprzedał a w210 które rdzewieją na potęgę nie dożyją 20 lat. Nie zawsze starsze znaczy gorsze.