pst: jak potrzebujesz większej GO niż 200@2.8 to wtedy na przykład.![]()
ponoć najważniejsze żeby tylna soczewka była czysta bo to ona znacznie bardziej przenosi rysy na fotkę.
Powiem, że do tej pory unikałem L. Ale jak ta mi wpadła w rękę to nie mogłem odpuścić.
Sprawdziłem koszt soczewki na Zytniej - 1300 zł +robocizna. Wynegocjowałem obniżkę ...........a w domu, podczas czyszczenia soczewki rysa znikła..........![]()
Idę na browarka i tego koleżankom i kolegom życzę.
Acha .....Pozdrowionka dla Muchlona![]()
max
Przepraszam Muchlona.![]()
Chodziło mi oczywiście o Muflona.
A cena i tak za wysoka 3850 zł.
max
Być może była to taka pozorna ryska na powłokach antyrefleksyjnych (czasem tak to wygląda) i faktycznie po czyszczeniu schodzi bo to zamazanie a nie rysa :wink: W tej cenie to i ja chętnie kupie to szkło z taka "wadą"
5D + L
Ja sobie powachlowałem wczoraj w moim ulubionym sklepie tym 70-200/2.8 z IS-em i już jestem napalony. Niedługo poznam cenę "jak dla mnie" nowego szkła. Piszę "niedługo" bo podobno jest już patent na sprowadzenie tego ze stanów i gwarancję w Canon Polska. Nie mam pojęcia jak oni to zrobią, ale skoro można tam teraz kupić 5D za około 8000 a takiego Tamrona 17-50/2.8 koleżanka kupiła za 1350zł (wszystko jest ok. nic nie było kradzione), to ja już robię sobie miejsce w torbie na ten obiektyw![]()
FOTOINKWIZYTOR