Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Rozbudowa Kompa-co I Jak?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A ja kupiłem tego 7900GS (Asusa, zwykłego nie TOP). Najpierw ostrożnie podłączyłem zamiast starego 6600, potem dorzuciłem drugą kartę z powrotem, a na koniec... jeszcze podkręciłem 7900 :-D, tak dość ostrożnie, do 500(CPU)/750(mem). I wszystko wydaje się być tip-top w kwestii zasilacza/ciepła. I udało się skonfigurować niezależnie CRT/LCD na biurku i TV przez kabelek SVHS. I jeszcze jest jedno wolne DVI... hmm... ;-)

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    I jeszcze jest jedno wolne DVI... hmm... ;-)
    To już na projektor(coś w DLP) sobie je zatrzymaj :wink:
    5D + L

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Muflon jeśli masz dobrą kartę dźwiękową to podłącz jeszcze SPDIf-em do wzmaczniacza i masz kompa ful wypas media center
    pozdrawiam

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    Muflon jeśli masz dobrą kartę dźwiękową to podłącz jeszcze SPDIf-em do wzmaczniacza i masz kompa ful wypas media center
    Hmm, w sumie to ja nawet jakiegoś spidfa chyba mam w wieży Ale to już byłaby niepotrzebna komplikacja, potrzebne mi to jest do oglądania jednego filmu na tydzień, a i to w najlepszym wypadku.

Ale trochę potestowałem tego geforce... hmm, to nie jest w 100% tak jak myślałem Bo owszem, mogę sobie teraz w X-plane zapuścić 1600x1200, wszystkie możliwe FSAA, filtrowania, no ogólnie co fabryka dała - i jest płynnie. Ale jeśli chodzi o ilość obiektów, to aż takiego kopa nie ma. Po cichu liczyłem, że jednak te "vertex processors" są używane jakoś bardziej do transformacji geometrii A tu niestety, po włączeniu na maksa "distance detail" (co sprowadza się do setek tysięcy domków widocznych na raz przy lataniu nad takim NY ) ciągle skacze. Nie jest to już taki slideshow jak na 6600, ale jednak skacze. Ale do robienia screenshotów się nada

Domyślnie

)...i na co to wszystko jak można mieć G5 lub wyższy nie było by całej tej dyskusji )
    Pozdrawiam użytkowników komputerów PC - także za wytrwanie

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Flame Apple vs. PC to w innym wątku. Ale Kuchatka nie ma, także możesz mieć problemy ze znalezieniem dyskutantów :-P

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Ale trochę potestowałem tego geforce... hmm, to nie jest w 100% tak jak myślałem

No to nastepny w kolejce jest 8800 GTX , ew dorzuc drugiego 7900GS do SLI.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

kolega kupil gf7900gt jak jeszcze kosztowal 2k i na to samo narzeka co muflon.. o 8800gtx pisza, ze stosunek cena/mozliwosci jest niesamowity..
    dwie 7900gs + ok 300zl daje nam 8800gts (640mb, 320bitow, rdzen: 500 MHz, pamięci: 800 MHz.. ciekawe jak po oc).. chyba nie warto by bylo w sli pakowac :P

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    dwie 7900gs + ok 300zl daje nam 8800gts (640mb, 320bitow, rdzen: 500 MHz, pamięci: 800 MHz.. ciekawe jak po oc).. chyba nie warto by bylo w sli pakowac :P
    Ano nie warto... nie wiem po co ta technologia wyszla . Ile razy mierzylem, liczylem ktora znosna karte by zduplikowac, tak zawsze byl jej 2x drozszy i co najmniej 2x mocniejszy odpowiednik bedacy lepszym wyborem niz zgarnianie zasilania/ogrzewania/miejsca w obudowie na SLI .

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Hmm, nie to że jestem "niezadowolony" ;-) Może żeby mniej więcej dać obraz o co biega: to jest różnica między ("kliknąć aby powiększyć"):

a

:-D To pierwsze to slideshow, to drugie jest w pełni grywalne. Ustawienia jak wyżej - 1600x1200, AA itp. Różnicę robią te domki w oddali ;-)

A jako ciekawostka: kawałek scenerii Paryża, detale "medium" ;-)

Co do SLI vs. 8800 - w pełni zgoda. SLI powstało chyba tylko dla tych, co chcą łączyć... aktualnie najmocniejsze karty na rynku :-P

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów