-
Pełne uzależnienie
hmmm duzo bałaganu tu powstało ....
kwoli wyjaśnienia :
Muflon zdaje się że amd to teaz padaka na maxa ... sam nie wiem jak sobie poradzą :
E6400 za 800 PLN jest ok 3x mocniejszy w prakktyce od A3200+venice single core i ok 50-60% lepszy od najlepszych procków X2 AMD !!!
jak dlamie to jest masakra, różnica jest na pozomie wcześniejszych 1-2 GENERACJI procesorów i wygląda na ciężką do przeskoczenia bo AMD od roku nic nie pokazało ciekawego a u intela quad core za drzwiami dybie
osobiście sam nie wiem kto kupuje AMD w tej chwili za te same pieniądze ... różnica ta jest bARDZO odczuwalna w praktyce z core duo2 komp " lewituje " nad ziemią (PRACOWAŁEM NA E6600 I KIEDY WRÓCIŁEM DO DOMU MÓJ a3200@3500 STAŁ SIĘ Z DNIA NA DZIEŃ WOLNYM RUPIECIEM HEHe)
Pamięci DDR2 pokazały dopiero rogi z nowymi chipsetami i zdecydowanie warto zapominieć o DDR tym bardziej że w nowy sorzęt trudno było by je wpaklować. 2 sprawą jest prawie porównywalna cena DDR i DDR2 w tej chwili
co do grafik IMHO niekwestionowana karta w tej chwili to oczywiście 7900GS za 750 PLN dostajemy 20 potoków i 7 vertexów i 256 bit full wyoppas za niewielki kesz.... co do SLI to odradzam stosowanie takiego rozwiązania, karty 8800 są oparte sprzętowo na nowym DX10, wydajniejsze !!! niż układy SLI i porównywalne cenowo do 2 kart rosziny 7900 (no może nie 2 x GS
), ponadto do SLI potrzeba 2 identycznych kart !!! i sporo prądu .... ogólnie imho lepiej spylić starą i kupić 8800... kolrejną sprawą jest niepełna kompatybilność SLI z grami, (ktoś tu wspomiał o ati "SLI" to już kompletna pomyłka połowa tytułów odmawia współpracy !!!)
Ostatnio edytowane przez popmart ; 02-01-2007 o 10:13
Uprawnienia umieszczania postów