Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Zdalne wyzwolenie migawki 30D - piloty czy istnieją takie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Zdalne wyzwolenie migawki 30D - piloty czy istnieją takie

Witam wszystkich jeszcze w Starym Roku i dlatego chcę jeszcze o jedną rzecz się dopytać, aby w miarę jak najwięcej pytań nie przenosić na Nowy Rok.Wiem, że był poruszany temat pilotów do wyzwolenia zdjęć w D 30 (czy faktycznie są, jeżeli tak czy oryginały czy też podróbki oraz jaka jest w takim razie ich funkcjonalność i działanie oraz czy D 30 jest wyposażony w odbiornik sygnału do w/w urządzenia). Do tej pory używałem w analogach pilota RC -1 - szczególnie w nocy i rzeczywiście był w porządku.Jeżeli macie jakieś pewne namiary to proszę o odpowiedź. Poza tym wszystkiego najlepszego w 2007 roku. Nocarz

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

zdalny wyzwalacz do D30 czy 30D, czy chodzi ci o wyzwalanie na podczerwien czy np wezyk na kablu ale programowalny np taki:

na podczerwien chyba sie nie da - da sie WiFi ale trzeba miec worek z $$$

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Hej Jac. Prawdę mówiąc chodzi mi o pilota na podczerwień, ale jeżeli nie ma takiej możliwości to chyba będę zastanawiał się nad wyzwoleniem przez wężyk. Może wiesz ile moze kosztować taki wężyk programowalny. Gdzieś na forum spotkałem się z oznaczeniem RS - 80 N3 i prawdę mówiąc nie wiem nic na temat tego urządzenia. Chodzi mi głównie o wykorzystanie go do zdjęć nocnych i nie poruszanie ich. To tyle. Nocarz.

Coś już napisał Awatar scanus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To, o czym pisze Jac to urządzenie dość drogie - coś w okolicach 800-900 zł. Wężyk RS-80N3 to zwykły spust z blokadą - nie ma timera. Długość przewodu to ok. 80 cm. Używam i sobię chwalę - bardzo przydatna sprawa. Koszt oryginału to w sklepie ok. 250 zł, ale na Allegro bywają taniej. Podróbki to rzadkość ze względu na użyte przez Canona złącze.

http://www.allegro.pl/item153874713_wezyk_do_canona_rs_80n3.html

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

30D seryjnie tylko kabel. ale chodzi o 30D czy D30? bo w tytule jedno, a w poście co innego
    I am FX

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Do Mkwiek. Rzeczywiście pogmerałem pisząc tą wiadomość - mea culpa. Dotyczy to tylko 30 D.Nocarz

Dopiero zaczyna Awatar Falco
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scanus Zobacz posta
    To, o czym pisze Jac to urządzenie dość drogie - coś w okolicach 800-900 zł...
    Trochę przesadziłeś z tą ceną kosztuje dużo mniej 549 zł.
    http://www.sklepfotograficzny.pl/akc...Canon/TC80-N3/

A to na podczerwień "Canon Wireless Remote Control Set LC-5" rzeczywiście jest droższe ok 1500zł. (ale nie worek $$$ tylko tyle ile średniej klasy obiektyw) ale działa na 100m a nie 5 i ma kilka ciekawych funkcji (szczególnie przy fotografowaniu przyrody)

http://www.pstryk.pl/opis.php/5019
    Canon EOS

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    da sie WiFi ale trzeba miec worek z $$$
    Czy myślisz o czymś takim :
    źródło: dpreview.com

Co prawda nie jest podpięte do 30D, ale i tak miło popatrzyć :-) (cena jest mniej miła...)

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A czy to na tej fotce to nie jest przypadkiem WFT-E1? Takie cudo za $1000 do bezpośredniego przesyłania fotek z aparatu na serwer?
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Scanus.. z tymi podrobkami to nie tak zupelnie jak piszesz... Silwuple.. za 75 zl zamiennik Poza napisem Canon chyba nie ruzni sie zbyt wiele!

http://www.allegro.pl/item154430798_..._rs_80n3_.html

Sam sie troche zdziwilem ze canon 30D ma inne wejscie na wezyk (liczylem na kompatybilnosc z moim od 350D) wiec tez stoje przed wyborem kabelka.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów