Masz rację![]()
Więcej na stronie dpreview
Aczkolwiek gdzieś się doczytałem (nie pamiętam niestety gdzie...), że można go także wykorzystać do zdalnego zwalniania spustu migawki. Postaram się poszukać źródła owej informacji i wkleić link...
M@riusz
Masz rację![]()
Więcej na stronie dpreview
Aczkolwiek gdzieś się doczytałem (nie pamiętam niestety gdzie...), że można go także wykorzystać do zdalnego zwalniania spustu migawki. Postaram się poszukać źródła owej informacji i wkleić link...
M@riusz
Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300
A co myślicie o tym. Znalazłem na ebayu. Chińskie ale co tam. Mamy dwa w jednym: weżyk i pilot!!
Łączny koszt to 52USD czyli jakies 150pln. co o tym sądzicie?? miał to ktos w reku?? nie rozsypie sie zaraz??
tutaj opis: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...0950&rd=1&rd=1
a tak to wyglada:
pozdrawiam
Ciekawy patent. W sumie dla średnio zdolnego elektronika-hobbysty zrobienie czegoś takiego zamykającego obwód po wciśnięciu przycisku powinno być łatwe do zrobienia. Potem można to podłączyć do wężyka, jak na fotce. Fajny pomysł.
Od razu dodam, że ja niestety się na tym nie znam. A szkoda, można by było zarobić ;-)
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
No tak, 16 to zdecydowanie za mało zwłaszcza na zlot CB :smile:
Jeżeli chodzi o trwałość części radiowej to nie wiem, natomiast mam chyba właśnie ten wężyk, na razie spisuje się bez problemów z 10D, nie jest może bardzo katowany, ale też nie zarasta kurzem. Jakby było kilka osób chętnych na takie ustrojstwo to można oszczędzić na kosztach przesyłki. Może ktoś zdecydowałby się tym zająć? Ja niestety często wyjeżdżam i nie podejmę się.