Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Zdalne wyzwolenie migawki 30D - piloty czy istnieją takie

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
    A czy to na tej fotce to nie jest przypadkiem WFT-E1? Takie cudo za $1000 do bezpośredniego przesyłania fotek z aparatu na serwer?
    Masz rację
    Więcej na stronie dpreview
    Aczkolwiek gdzieś się doczytałem (nie pamiętam niestety gdzie...), że można go także wykorzystać do zdalnego zwalniania spustu migawki. Postaram się poszukać źródła owej informacji i wkleić link...

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Tzuba
    Guest

Domyślnie

A co myślicie o tym. Znalazłem na ebayu. Chińskie ale co tam. Mamy dwa w jednym: weżyk i pilot!!
    Łączny koszt to 52USD czyli jakies 150pln. co o tym sądzicie?? miał to ktos w reku?? nie rozsypie sie zaraz??
    tutaj opis: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...0950&rd=1&rd=1

a tak to wyglada:

pozdrawiam

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ciekawy patent. W sumie dla średnio zdolnego elektronika-hobbysty zrobienie czegoś takiego zamykającego obwód po wciśnięciu przycisku powinno być łatwe do zrobienia. Potem można to podłączyć do wężyka, jak na fotce. Fajny pomysł.
    Od razu dodam, że ja niestety się na tym nie znam. A szkoda, można by było zarobić ;-)
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

fajne, ale na palcach liczac wychodzi mi, ze mozna tylko 16 roznych korpusow niezaleznie obslugiwac
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No tak, 16 to zdecydowanie za mało zwłaszcza na zlot CB :smile:
    Jeżeli chodzi o trwałość części radiowej to nie wiem, natomiast mam chyba właśnie ten wężyk, na razie spisuje się bez problemów z 10D, nie jest może bardzo katowany, ale też nie zarasta kurzem. Jakby było kilka osób chętnych na takie ustrojstwo to można oszczędzić na kosztach przesyłki. Może ktoś zdecydowałby się tym zająć? Ja niestety często wyjeżdżam i nie podejmę się.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów