Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Wątek: body do kalibracji

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Dawno nie widzialem tak zwalonego szkla jakie Ty masz... Pech. FF az przykro patrzec. Kalibruje sie zwykle szkla do korpusu dlatego ze niestety body sa dosc specyficzne w dzialce xxx oraz xx. nie da sie samego szkla dokladie skalibrowac... No moze tele szybciej ;/

Zdrowoko

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ło qrwa to ze 25mm FF i co tera?? ja nie wiem jaki bede miał jak z serwisu wroci

na FF sposób to ostrzyć na 75mm a potem rozszerzać, na 50tke i jej FF jak ostrzy od zera na FF - ostrzyć z nieskonczoności a najlepiej to ku...a na MF - na to ostatnie jeszcze żaden serwisant chyba nie wpadł

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek Zobacz posta
    niestety nie mylisz sie

cos mi sie zdaje ze jeszcze 2-3 lata i negatywy tak stanieja ze wszyscy odkurzymy analogi
    Za 2-3 lata to aparaty pokroju 5D bedzia w takich cenach ze nie bedziemy się martwili frontfocusami czy backfocusami.Sam Cichy stwierdził ze 28-75 na 300D,350D a nawet 20D,30D potrafi za każdym razem inaczej ustawic ostrość. T28-75 na 5D jak twierdził Cichy trafiał praktycznie w 100% celnie.

Wierzę,że doczekamy się wreszcie porządnych układów AF w amatorskich body i przestaniemy narzekac na te dziwne dolegliwości.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No nic z tego wniosek ze Tamron pojdzie na Allegdrogo i moze komus sie przyda. A ja firmie Tamron chyba na razie podziekuje. Wyslalem do nich maila o tym ze bardzo jestem zawiedziony jakoscia sprzetu jaki zakupilem, Wiem ze maja to w d. Ale mysle ze w koncu przyjdzie czas kiedy w koncu ludzie otworza oczy i przestana kupowac ten szmelc. Nie wiem tylko na jakiej podstawie ten chlam otrzymal opinie konkurencyjna do eLki Canona. Nie rozsmieszajcie mnie!

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    na FF sposób to ostrzyć na 75mm a potem rozszerzać, na 50tke i jej FF jak ostrzy od zera na FF - ostrzyć z nieskonczoności a najlepiej to ku...a na MF - na to ostatnie jeszcze żaden serwisant chyba nie wpadł

marek. To powinno byc normalnie a nie jakies obchodzenie na okolo.. Jak bede focil ludzi idacych to bede szybko ustawial ostrosc na 75 a potem schodzil na 28? przeciez to idiotyzm. Jak mowie wyslalem bardzo niemilego maila do firmy Tamron. ciekawe czy w ogole pofatyguja sie odpisac.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jablam, marekb - prosba.

Uzywajcie przyciskow gdy chcecie cos dodac do swojego posta i gdy chcecie zacytowac kilka osob, zamiast walic jeden post za drugim psujac przez to estetyke forum .

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Podejrzewam ze jakby zrobili hybryde canonowskiej elki z usm z optyka tamrona to byloby to jedno z lepszych pod wzgledem jakosci obrazu szklo. No coz ja ze swojego jestem bardzo zadowolony chociaz tez na poczatku rzucalem kur... pod adresem Tamrona bo z moja 350D robil co chcial a nie co ja chcialem. Zanim trafilem na dobre szklo to przebralem 4 rozne i testowalem je z roznymi puszkami. W przypadku tego szkla to jedyna metoda aby kupic zadowalajace. A elki Canona. No coz z tego co czytuje na tym forum to tez zdarzaja sie siupy z nimi ale nie ma co plakac. I nie ma co generalizowac bo puszka puszce nierowna i na jakosc obrazu ma wplyw wiele czynnikow a nie samo tylko szklo. A jak szklo zle to wymieniac albo szukac dalej.
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 12-01-2007 o 15:26
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jablam, marekb - prosba.

Uzywajcie przyciskow gdy chcecie cos dodac do swojego posta i gdy chcecie zacytowac kilka osob, zamiast walic jeden post za drugim psujac przez to estetyke forum .
    Przepraszam. Bede pamietal.

A przy okazji- dostalem odpowiedz z glownej siedziby Tamrona. Napisali ze jest im bardzo przykro z tego powodu ale zebym tylko im wyslal obiektyw a oni podkalibruja go pod podobne Body jak ja mam i nie powinno byc klopotu. Kongratulejszyn
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Przepraszam. Bede pamietal.

A przy okazji- dostalem odpowiedz z glownej siedziby Tamrona. Napisali ze jest im bardzo przykro z tego powodu ale zebym tylko im wyslal obiektyw a oni podkalibruja go pod podobne Body jak ja mam i nie powinno byc klopotu. Kongratulejszyn
    To ich standardowa odpowiedź na ten problem Jeśli chcesz na ponad miesiąc rozstać się z Tamronem to możesz spróbować ale równie dobrze po powrocie z Tamron USA może być to samo. Przynajmniej takie doświadczenia mają ludzie z dpreview.

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

totez napisalalem kongratulejszyn! Napisali mi tez ze nigdy nie slyszeli zeby body dostrajac do obiektywu. Ze zwykle jest odwrotnie
    Jarek

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    totez napisalalem kongratulejszyn! Napisali mi tez ze nigdy nie slyszeli zeby body dostrajac do obiektywu. Ze zwykle jest odwrotnie
    Hęęęę??? No to ciekawostka, bo mi w serwisie Tamron powiedzieli dokladnie odwrotnie! Ze w razie co to beda mi kalibrowali body do szkla no co ja im stanowczo acz uprzejmie podziekowalem.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów