Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Sandisk Ultra II 1GB - nie widzi jej czytnik ani Nikony

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Kazelot

Domyślnie Sandisk Ultra II 1GB - nie widzi jej czytnik ani Nikony

jak w tytule tyle że działa bez problemu w C.350D.
    Karta kupiona w MM więc raczej nie podróbka. Używana w Nikon d70s od 2 miesięcy. Kilka razy zapełniona i sformatowana.
    Wczoraj po zrzuceniu zdjęć przez czytnik (u znajomego w laptopie) i po włożeniu do Nikona ten oznajmił, że brak karty i tak jest do teraz (inne karty dzialają). Inne Nikony: Coolpix i D70 też tej karty nie widzą. Czytnik (HAMA) nie reaguje na kartę - tak jakby jej nie było (oczywiście reszta kart działa w czytniku bez problemu). Niespodzianka dopiero jak włożyłem do C.350D. tu wszystkie jpg-i z nikona widoczne w podglądzie, zdjęcia zrzuciły się bez problemu prosto z aparatu, kartę sformatowałem porobiłem nowe fotki i wszystko niby ok tylko, że Nikony jej dalej nie widzą i czytnik to samo. Nie mam jak inaczej ją sforamatować niż w 350D.
    Spotkaliście się z takim problemem? Jak jeszcze można kartę sprawdzić skoro w czytniku nie działa?
    :-(
    Ostatnio edytowane przez Kazelot ; 30-12-2006 o 17:30 Powód: male sprostowanie
    canon, kit, grip, lampa, tamron, canon, grip, tiar, jupiter, jupiter, helios, helios, helios, helios, zenit, zenit, zenit, zenit, mir, statyw, filtry, c.d.n....

Uprawnienia umieszczania postów