Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Sandisk Ultra II 1GB - nie widzi jej czytnik ani Nikony

Dopiero zaczyna Awatar Kazelot

Domyślnie Sandisk Ultra II 1GB - nie widzi jej czytnik ani Nikony

jak w tytule tyle że działa bez problemu w C.350D.
    Karta kupiona w MM więc raczej nie podróbka. Używana w Nikon d70s od 2 miesięcy. Kilka razy zapełniona i sformatowana.
    Wczoraj po zrzuceniu zdjęć przez czytnik (u znajomego w laptopie) i po włożeniu do Nikona ten oznajmił, że brak karty i tak jest do teraz (inne karty dzialają). Inne Nikony: Coolpix i D70 też tej karty nie widzą. Czytnik (HAMA) nie reaguje na kartę - tak jakby jej nie było (oczywiście reszta kart działa w czytniku bez problemu). Niespodzianka dopiero jak włożyłem do C.350D. tu wszystkie jpg-i z nikona widoczne w podglądzie, zdjęcia zrzuciły się bez problemu prosto z aparatu, kartę sformatowałem porobiłem nowe fotki i wszystko niby ok tylko, że Nikony jej dalej nie widzą i czytnik to samo. Nie mam jak inaczej ją sforamatować niż w 350D.
    Spotkaliście się z takim problemem? Jak jeszcze można kartę sprawdzić skoro w czytniku nie działa?
    :-(
    Ostatnio edytowane przez Kazelot ; 30-12-2006 o 17:30 Powód: male sprostowanie
    canon, kit, grip, lampa, tamron, canon, grip, tiar, jupiter, jupiter, helios, helios, helios, helios, zenit, zenit, zenit, zenit, mir, statyw, filtry, c.d.n....

Coś już napisał
    Miasto
    Łańcut, podkarpackie

Domyślnie

Sprobuj przeformatowaw raz na fat 16, zobacz czy dziala, potem wroc do fat 32. W S2pro mialem podobny problem.

Pomogl wlasnie format w kompie.

Jak jeszcze można kartę sprawdzić skoro w czytniku nie działa?
    Sprawdz inny czytnik... Jak nie to reklamuj karte, powinno byc bez problemow
    Canon stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...

Domyślnie

Musze dorwać na tygodniu jakiś inny czytnik i przeformatuje - oczywiście jeśli zobaczy kartę. W sylwestra popykałem zdjęcia na tej karcie canonem i wszystko ok. Niestety Nikon i czytnik jej dalej nie widzi. Jak się nie uda to spróbuje reklamować. Dziwna sprawa.

Jak się wszystko wyjaśni opisze zakończenie dla potomnych :)

Pozdrowienia w nowym roku dla wszystkich!
    canon, kit, grip, lampa, tamron, canon, grip, tiar, jupiter, jupiter, helios, helios, helios, helios, zenit, zenit, zenit, zenit, mir, statyw, filtry, c.d.n....

Domyślnie

Karta poszła do reklamacji 3 tyg. temu - żaden czytnik jej nie ruszył.
    Dziś w MM ponad 1h trwała przepychanka z obsługą. Gwarancje serwis uznał (ale nie wskazał przyczyny takiego zachowania karty) i kazał kartę wymienić, ale tu Pani z obsługi stwierdziła, że owszem tak, ale po karte musze jechać do Lublina bo tam kupiona!
    Trzeba było kierownika sklepu i trochę przepychanek i w końcu dali nową kartę. Nie życzę nikomu reklamować w MediaM. Temat zakończony wojenką, ale ze szczęśliwym finałem.

Uprawnienia umieszczania postów