Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta

Ale jeśli sposób z listem do FotoBasi się sprawdził, to gratuluję! Wyjaśnili jakoś dlaczego za pierwszym razem nie dostarczyli wszystkiego?
Witam.
Nic nie wyjaśnili. Początkowo otrzymałem maila o treści, której się spodziewałem. Że niby jak jestem niezadowolony to mogę odesłać aparat w ciągu 10 dni a oni oddzadzą mi kasę - z wyjątkiem kosztów transportu.
...A co to ja jestem darmowe biuro podróży dla sprzętu foto ..... Nie po to kupuję żeby zwracać sprzęt i zostawać z niczym i porfelem lżejszym o kilkadziesiąt zł na przesyłki.

Tak sobie myślę, że wielu sprzedawców sprzedaje na boku płytki wytłoczone przez producenta sprzętu i wciska kit innym kupującym, że ich nie było. Jeśli spotykacie się z odpowiedziami, że soft jest do pobrania na stronie producenta to też jest kit. Nie każdy soft jest - np. ArcSoft nie ma bo nie jest na licencji freeware ani shareware. Chyba, że źle szukałem.

Poza tym w większości przypadków kupna softu w wersji do pobrania ze strony producenta otrzymuje się info o takiej możliwości w warunkach licencjonowania produktu.

Dlatego nie należy odpuszczać takim kombinatorom tylko walczyć o swoje.
Dlaczego? To proste - kiedyś będziecie chcieli sprzedać sprzęt i kupić nowy. Brak oryginalnych nośników może odstraszyć potencjalnych kupujących gdyż w opinni wielu osób może to oznaczać nielegalne źródło zakupu urządzenia. Podobnie wygląda z brakiem oryginalnej ładowarki, kabli itd (choć mogły się zgubić). Tylko, że jeśli ktoś gubi ładowarkę to co wyrabiał ze sprzętem ?

Pozdrawiam.