Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Co powinno byc w pudelku, a co jest w instrukcji...

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Jaki soft w pudełku z 30D?

Jakie oprogramowanie znajdę w pudełku z 30D sprzedawanym przez Canon Polska a jakie z UE?
    Po zgooglowaniu wychodzi, że w niektórych wersjach jest PhotoshopElements 2.0.
    Dzięki!

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja nie dostałem PE.

J.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Mam z Niemiec (sądząc po gwarancji) i w pudełku było DPP. PS E2 był z 20D o ile dobrze kojarzę.
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Ja miałem PS E2 w pudełku z 300d, później również z 20d, natomiast z 350 dostałem DPP. 300d i 20d pochodziły z UE, a 350-tka z sieci Canon-Polska.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

PS-a chyba dodawali do 20-tek. Nie pamietam żeby do 30-tek też był taki bonus. Gdzie to wyczytałeś?.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Co powinno byc w pudelku, a co jest w instrukcji...

chyba mam maly problem...
    odebralem wczoraj nowe 400D. kupowalem od sprzedawcy z allegro(na razie nie bede pisal u kogo). cena atrakcyjna, wszystko bez problemu poza jednym malym szczegolem. nie dostalem oryginalnej plyty z softem tylko jakas przegrywana! w instrukcji (po polsku) jak wol jest napisane, ze komplet obejmuje 2 plyty CD: jedna z softem,druga z manualem w pdf'ie.

napisalem do sprzedawcy, a on z tekstem:

Proszę sobie wyobrazić, że takie przegrywane g**** dołącza Canon Polska i nie mam na to wpływu. Gdy przy kolejnym zamówieniu zgłaszam ten fakt, nic sobie z tego nie robią.
    Dodają albo to przegrywane g****, albo nie ma nic, czasem jest tylko sama karta gwarancyjna i brak instrukcji po polsku. Różnie to bywa...

i tu moje pytanie - czy to mozliwe? czy po prostu pan sprzedawca postanowil sobie zatrzymac moj soft?
    chyba napisze jeszcze do Canon Polska co by sprawdzic te nowosci...

chyba warto dodac,ze aparat ma gwarancje europejska.

bede wdzieczny za wszelka pomoc.
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Domyślnie

Prawdopodobnie kupiony na zachodzie z kopią polskiego softu i sprzedawany jako "polski" Allegro, allegro...

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

Nie spotkalem sie z sytuacja, zeby Canon Polska nie dal uczciwej plyty (plyt) z softem. Z jakoscia instrukcji polskiej bywa roznie - ale generalnie tez nie jest zle.

Najprawdopodobniej faktycznie jest to sprzet z Niemiec albo jakiegos innego kraju UE sprowadzony. Szczegolnie, ze jak sam piszesz, cena byla bardzo atrakcyjna.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

riposta na mojego mejla, w ktorym zawarlem to co zostalo tu powiedziane:

"Aparat pochodzi z Canon Polska i takie wersje od nich otrzymuję. Canon Polska już od dawna dołącza tylko europejską kartę gwarancyjną!

Nigdy nikogo nie oszukałem...
    Wszystkie informacje, ktore podaję są prawdziwe!
    Niczego nie zmyślam.
    Skoro Panu ciężko w to uwierzyć, to przykro mi z tego powodu..."

skoro sa takie rozbieznosci napisalem do Canon Polska i czekam na odpowiedz. moze oni beda wiedzieli jakie plyty daja
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

W zestawie razem z 400D sprzedawanym przez CANON POLSKA jest dołączona gwarancja euro . Oczywiście jest drukowana instrukcja w języku polskim , oraz zafoliowana płyta : " EOS DIGITAL DISK PACK SD VERSION 13.1"

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów