Jakie oprogramowanie znajdę w pudełku z 30D sprzedawanym przez Canon Polska a jakie z UE?
Po zgooglowaniu wychodzi, że w niektórych wersjach jest PhotoshopElements 2.0.
Dzięki!
Jakie oprogramowanie znajdę w pudełku z 30D sprzedawanym przez Canon Polska a jakie z UE?
Po zgooglowaniu wychodzi, że w niektórych wersjach jest PhotoshopElements 2.0.
Dzięki!
Mam z Niemiec (sądząc po gwarancji) i w pudełku było DPP. PS E2 był z 20D o ile dobrze kojarzę.
Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł![]()
Ja miałem PS E2 w pudełku z 300d, później również z 20d, natomiast z 350 dostałem DPP. 300d i 20d pochodziły z UE, a 350-tka z sieci Canon-Polska.
Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
PS-a chyba dodawali do 20-tek. Nie pamietam żeby do 30-tek też był taki bonus. Gdzie to wyczytałeś?.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Witam serdecznie!
Niedawno dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy 30D i dziś właśnie chciałem zabrać się za instalację oprogramowania (aby wywołać moje pierwsze RAWY) i stwierdziłem, że oprócz płyty z filmem Canon Cashback DVD w moim zestawie nie ma wogóle softu. Zestaw był oczywiście całkowicie dziewiczy. (z kitem 17-85)
Niestety jest dziś sobota i nie mogę zadzwonić do Canona... dlatego mam pytanie czy ktoś może miał podobny problem, albo czy może to oprogramowanie jest do pobrania? A może wogóle nie warto go instalować? bo nie wiem co tam na tej płytce jest. Na mojej jest tylko fajny filmik z norweskim fotografem.
Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za pomoc
http://www.canon-europe.com/For_Home...s30d/index.asp
Po prawej masz kolumnę Software i 3 softy Digital Photo Professional, ZoomBrowser, EOS Utility.
Ściągnij zainstaluj i po problemie.
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
michal.s Dzięki bardzo za tak szybką pomoc. Faktycznie oglądałem tylko canon.pl, a na niej nie ma oprogramowania. Zaraz zabieram się za ściąganie. A swoją drogą zadzwonię do Canona jak to możliwe...
Pozdrawiam serdecznie
Ach, jak przesiadka z Zenitha, to rozumiem
Ja bym się softem Canona nie przejmował - sam go wcale nie używam
ale wiadomo, ze jak zaplaciłeś to powinien byc
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!