Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: Co powinno byc w pudelku, a co jest w instrukcji...

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No a mnie dziś olśniło, że nie mam muszli ocznej, dopiero po kilku tygodniach posiadania, byłem nieuważny w sprawdzaniu zawartości przy kurierze i jakoś ten drobiazg uszedł mej uwadze (nie użyłem listy, przez co w ogóle jakoś przeoczyłem, że taka muszla winna być - dopiero dziś mi coś w głowie zaskoczyło). Płytkami bym się nie przejmował, a z muszą gorzej - przegrywanej nie mam, ani z torrenta się nie ściągnie
    Ostatnio edytowane przez Misiaque ; 10-05-2007 o 11:38

Dopiero zaczyna Awatar jafet
    Miasto
    na południu

Domyślnie

dobrze że obiektywu nie przeoczyłeś
    Canon 350D + Canon 17-85 IS + Tamron 70-210+ Canon 50 1.8 + 135 Canon 2.8

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Misiaque Zobacz posta
    No a mnie dziś olśniło, że nie mam muszli ocznej, dopiero po kilku tygodniach posiadania...
    Posiadasz, czy robisz zdjęcia? Jak to drugie to nie rozumiem :-)
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Domyślnie Brak softu w nowym zestawie 30D - proszę o pomoc

Witam serdecznie!

Niedawno dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy 30D i dziś właśnie chciałem zabrać się za instalację oprogramowania (aby wywołać moje pierwsze RAWY) i stwierdziłem, że oprócz płyty z filmem Canon Cashback DVD w moim zestawie nie ma wogóle softu. Zestaw był oczywiście całkowicie dziewiczy. (z kitem 17-85)

Niestety jest dziś sobota i nie mogę zadzwonić do Canona... dlatego mam pytanie czy ktoś może miał podobny problem, albo czy może to oprogramowanie jest do pobrania? A może wogóle nie warto go instalować? bo nie wiem co tam na tej płytce jest. Na mojej jest tylko fajny filmik z norweskim fotografem.

Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

http://www.canon-europe.com/For_Home...s30d/index.asp

Po prawej masz kolumnę Software i 3 softy Digital Photo Professional, ZoomBrowser, EOS Utility.
    Ściągnij zainstaluj i po problemie.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Domyślnie

michal.s Dzięki bardzo za tak szybką pomoc. Faktycznie oglądałem tylko canon.pl, a na niej nie ma oprogramowania. Zaraz zabieram się za ściąganie. A swoją drogą zadzwonię do Canona jak to możliwe...
    Pozdrawiam serdecznie

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Posiadasz, czy robisz zdjęcia? Jak to drugie to nie rozumiem :-)
    Ależ robię, kilka setek poszło (proszę mnie nie obrażać :P), wcześniej miałem Zenita 11, a że tam żadnej muszli nie miałem, to i w Canonie jakoś mi jej szczególnie nie brakowało, trzeba się porządnie przytknąć i się robi. Wiem, że to zabawnie brzmi, bo w końcu przed zakupem zwiedziłem ileśtam testów - widocznie nie dość zapamiętam zdjęcia modelu i poniosły mnie emocje gdy już aparat dotarł do domu, by sprawdzać coś takiego (choć wcześniej niby druknąłęm listę ) A to taki drobiazg, cholera. Powinien już być założony na body, prawda? Raczej niemożliwe bym go zgubił... Nawet nie mogę się zdecydować by dzownić do sprzedawcy, bo jako "tani importer prywatny" pewnie nie udzieli mi wsparcia.

Co do Softu Canona, ktoś podał adres strony, ale tam raczej nie można tego pobrać (albo ja nie umiem znaleźć linków). Z internetu można chyba tylko ściągnąć sterowniki WIA i TWAIN i akutalizacje. W razie co sam software można znaleźć na torrencie (thepiratebay.org), tylko trzeba dobrze trafić z modelem. Jeśli ściągniesz CD do swego modelu, to będzie to chyba legalne, numerów seryjnych soft na płytach raczej nie ma (ja się nie spotkałem w sofcie do 350D).
    Ostatnio edytowane przez Misiaque ; 12-05-2007 o 19:29

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Ach, jak przesiadka z Zenitha, to rozumiem
    Ja bym się softem Canona nie przejmował - sam go wcale nie używam
    ale wiadomo, ze jak zaplaciłeś to powinien byc
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ergox Zobacz posta
    michal.s Dzięki bardzo za tak szybką pomoc.
    Nie ma za co
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Domyślnie

michal.s Faktycznie na stronie canona można pobrać tylko update do Digital Photo Professional.

Temat RAW'ów był pewnie 1000 razy przerabiany, a możecie mi jakiś program do obróbki RAW zamiast tego canonowskiego polecić?

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów