Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: Co powinno byc w pudelku, a co jest w instrukcji...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eidolon
    a w pudelku nie ma polskiej gwarancji, tylko europejska
    no tak, bo Polska to przeciez ciagle zachodni zascianek Azji
    od wejscia do EU gwarancja europejskie sa honorowane.. wystarczy jeden telefon na Żytnia i bedziesz miec pewnosc..

No i zamiast 2 CD jest 1. Brakuje plyty z PDF-ami.
    I co niby w takiej sytuacji?
    Na razie napisalem do sklepu, zobaczymy co mi odpowiedza.
    po niekad sam sobie odpowiedziales ;-)

Agito to porzadny sklep - mnie raz zapomnieli dolaczyc gwarancji i po jednym mailu przyszla dzien pozniej poleconym wraz z przeprosinami.. no a nawet bez plyty z pdf-em zdjecia da sie robic, prawda ;-) ??

pozdr.

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A kupiłem w sklepie 30D i płytka z softem (EOS Utility, DigitalPhotoProfessinal, itp.) była taka "przegrywana". Mnie to nie przeszkadza. Pytałem w CP o płytke to mi powiedzieli, że za 60zł moga mi wysłać oryginał.

J.

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Kupowałem 400d zaraz po premierze i w sklepie FotoBasia dostałem płytkę "przegrywaną" z softem (ale już aktualnym) i pomyślałem, że jeszcze nie wytłoczyli najnowszej wersji DPP z obsługą 400d wiec muszą się ratować nagrywarkami... Olałem to, bo i tak musiałem sprawdzić i zassać najnowszy soft z sieci - rutynowo.
    Poza softem dostałem (znaczy kupiłem za cięzkie pieniądze z aparatem) płytke DVD: "The world through the EF lenses", ale za cholerę nie mogę jej poprawnie odtworzyć w żadnym odtwarzaczu. Raz leci dźwięk bez obrazu, innym razem obraz ok, ale dźwięk tylko trzeszczy. Ale mniej więcej wiem, że to zwykła reklamówka z krótkimi pokazami slajdów zrobionych szkłami EF.
    Poza akcesoriami w komplecie miałem także instrukcje po polsku oraz instrukcje PL do programów ale w starszej niż na "przegrywanej" płytce wersji.
    Gwarancja europejska.

Postumowując -
    - Niesmak po otrzymaniu wypalanej płytki i przypadkowych książeczek do softu był, ale w niczym nie przełożyło sie to na funkcjonalność zestawu.
    Pomyślałem tylko, że znowu warszawski Canon wykazał swój brak zrozumienia dla standardów europejskich i bezwzględnego szacunku dla świętości jaką powinien dla nich ZAWSZE być klient. To w końcu nie jest pudełko zapałek tylko drogi sprzęt więc trochę szacunku panie i panowie z firmy (jeśli to czytacie)!
    Sam fakt, iż pudełko z aparatem nie jest zabezpieczone przed otwarciem solidną plombą producenta źle świadczy w ogóle o producencie i w oczywisty sposób pociąga to za sobą wiele wątpliwości co do uczciwości dystrybutora lub sprzedawcy, czego najlepszym dowodem jest bierzący wątek...

Domyślnie

ok, przynajmniej odpowiadaja szybko. Z gwarancja juz sie wyjasnilo i wszystko jest w porzadku. Moze wale tu truizmami i wszyscy to wiedza, ale ja nie wiedzialem, ze od jakiegos czasu (nie wiem czy chodzi tu o nasze wejscie do UE czy cokolwiek innego) Canon Polska dolacza tylko gwarancje europejska. Tak czy siak - nie powinno byc zadnych problemow.
    Ale na pytanie z plyta z PDFami juz mi nie potrafili odpowiedziec. Tu chyba tylko kontakt z Canonem moze cos poradzic, gdyby sie okazalo, ze na Polske plyty z PDFami nie ma (mimo, ze w POLSKIEJ instrukcji jest wyraznie napisane, ze byc powinna). Pytanie - po co taka informacja (mylna) w instrukcji, ktora jest przeciez tylko na nasz kraj?

No wlasnie. Czy ktos z Was, kto ma 400D dostal ta canonowska plyte PDF?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

No wlasnie. Czy ktos z Was, kto ma 400D dostal ta canonowska plyte PDF?
    mam nadzieje, ze Cie to nie zdoluje ale do 350d dostalem 5 plyt
    -ArcSoft photo studio
    -solution disk - angielski, wloski,niemiecki
    -solution disk - angielski, francuski, hiszpanski
    -software instrucion (slawetny pdf )
    -prezentacja szkiel ef

co do pdf-ow - jak chcesz to wpisz mi swojego maila na PM to Ci wysle co trzeba (po angielskiemu ).. to jakies 8 mb ;-)

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

ja napisalem juz 2 mejle i cisza. ach, ta canonowska solidnosc
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    mam nadzieje, ze Cie to nie zdoluje ale do 350d dostalem 5 plyt
    -ArcSoft photo studio
    -solution disk - angielski, wloski,niemiecki
    -solution disk - angielski, francuski, hiszpanski
    -software instrucion (slawetny pdf )
    -prezentacja szkiel ef
    no z czegos trzeba byc zadowlonym 8)
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

nie ma możliwości, żeby "Canon dołączał nagrywane płyty".
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Podobnie do Was miałem problem z FotoBasia. Wasze rozważania trochę mnie dziwią. Też dostałem kopię nośnika z softem oraz brakowało instrukcji obsługi.
    Wystarczyło napisać do nich maila z następującymi informacjami, że:
    1. jesli nie dostarczą mi oryginalnego nośnika (bo tylko taki jest legalny) to skontaktuję się z producentem oprogramowania (ArcSoft) w celu wyjaśnienia zasad dystrybucji ich oprogramowania razem z aparatami Canon. Informację tą przekażę do Canon Polska oraz co najważniejsze do przedstawicielstwa BSA.
    2. poinformowałem obsługę sklepu, że dystrybucja samych kopii nośników jest nielegalna. Nawet jeśli uznają to za kopię bezpieczeństwa to i tak muszę mieć oryginał (choćby nawet uszkodzony). Tak stanowią ogólne zasady licencjonowania oprogramowania.
    3. jednocześnie poinformowałem o ustawowym obowiązku dołączenia instrukcji obsługi.

Po takiej interwencji otrzymałem oryginalny nośnik i instrukcję papierową (co prawda kserokopię ale otrzymałem).

Na koniec dodam, że trochę dziwi mnie podejście w stylu: otrzymałem kopię nośnika z softem , ale mi to nie przeszkadza. Ciekawe co powiecie policji gdy do Was wpadnie i poprosi o pokazanie dowodów legalności użytkowanego oprogramowania. Wtedy będzie szok i płacz. A może wpaść.

Zarówno świadomy jak i nieświadomy udział w paserstwie jest karany.

Zapewne ułamek procenta kupujących czyta zasady licencjonowania oprogramowania wyświetlane najczęściej podczas instalacji.

Jako ciekawostkę dodam, że nawet odkupienie używanego softu wymaga legalizacji w postaci sporządzenia umowy kupna-sprzedaży (potwierdzone u kilku znanych producentów oprogramowania).

Pozdrawiam,
    życząc miłego użytkowania sprzętu i oprogramowania bez niepotrzebnych, nieprzespanych nocy i ewnetualnych, późniejszych wydatków na: adwokata - około 6000zł za poprowadzenia sprawy, 3000 - na cele społeczne i oczywiście wydatków na zakup legalnych wersji użytkowanego softu).
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

jakze lakoniczny mejl od CP:

"Proszę się zgłosić do sprzedawcy o uzupełnienie tego braku, mogą się oni ubiegać o uzupełnienie u swojego dystrybutora."

nie odpuszcze tym razem
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów