Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Wątek: Pomóżcie wybrać samochód

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    PS, Hazan, bierz Opla Zafirę , właśnie rocznik 2002-2003, zanim wprowadzili dresiarskie wersje OPC.
    Przecież można kupić wersję nie-OPC nowszego rocznika bo to tylko jedna z wersji, taka niby-sportowa...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Z tych co wymieniles to bym polecal Nissan Maxima 3.5 SL
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kanonier Zobacz posta
    Z tych co wymieniles to bym polecal Nissan Maxima 3.5 SL
    A ja Octavie

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Przecież można kupić wersję nie-OPC nowszego rocznika bo to tylko jedna z wersji, taka niby-sportowa...
    O, a to nie wiedziałem... na ulicach widuję tylko te drugie

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    A nie macie wrażenia, że to tak naprawdę dyskusja podobna do Canon vs. Nikon vs. (...)? Albo Atari vs. Commodore Zwolenników każdej popularniejszej marki jest podejrzewam wystarczająco dużo, żeby każdy taki wątek skończył się walką na noże

PS, Hazan, bierz Opla Zafirę , właśnie rocznik 2002-2003, zanim wprowadzili dresiarskie wersje OPC. Zapłacisz mniej niż za dowolny z w/w a komfort większego (ale jednocześnie nie za dużego - parkingi itp.) samochodu - inna bajka
    To jest jeszcze bardziej hardkorowy temat, bo te zabawki są zdecydowanie droższe i jest o wiele więcej brandów.

Nie uważam się jednak za zwolennika Forda czy tam innego Opla, mogę się ew. zgodzić na to, że jestem zwolennikiem Porsche 911. Brałbym Opla lub Forda bo są to samochody tańsze (w przyszłym roku wychodzi Mondeo w nowej budzie, więc tym bardziej potanieją), lub Volvo - bo to większy lans.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    mogę się ew. zgodzić na to, że jestem zwolennikiem Porsche 911
    Zakopuję topór i podaję fajke pokoju...
    911 rulez!

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Wlasciwie na dzisiejszym poziomie produkcji samochodow - nie ma znaczenia co sie kupi z tej kalsy samochodow, roznice sa minimalne a o walaroach uzytkowych decyduja detale - kup to co sie bardziej podoba ;-) i co sam uwazasz za lepsze - ja bym np zadnego z nich nie kupil, gustuje w innych ... ostatecznie moze v70 ;-)

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jac - zgadza się, ale jest znaczna różnica w cenach (mondeo to ok 40k - ten sam rocznik avensis to >50k, opel gdzieś pomiędzy) oraz w jakości wykonania. Czytając jakie problemy mają ludzie z nowymi toyotami aż mi się wierzyć nie chce.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan Zobacz posta
    Jac - zgadza się, ale jest znaczna różnica w cenach (mondeo to ok 40k - ten sam rocznik avensis to >50k, opel gdzieś pomiędzy) oraz w jakości wykonania. Czytając jakie problemy mają ludzie z nowymi toyotami aż mi się wierzyć nie chce.
    Różnice w cenie są spore. V70 to zdecydowanie najdroższa opcja. Części nie są specjalnie ani droższe ani tańsze niż np. w fordzie czy oplu to mit. No chyba że chcesz kupować w firmowym serwisie. Natomiast jedno jest raczej pewne że jak sobie siądziesz do tego auta to raczej nie będziesz chciał już próbować czegokolwiek innego.
    Czornyj - volvo V70 ma niewiele wspólnego konstrukcyjnie z mondeo. To było auto zaprojektowane w szwecji i tam produkowane. Zresztą jak byś sobie siadł do niego to byś to potwierdził. BTW jeździłem trochę mondeo i nawet trochę naprawiałem (plastiki i mechanika np. drzwi to tragedia) i owszem bardzo miłe auto ale do volvo nie ma startu.
    Jeszcze duże znaczenie ma jaki silnik w tym volvie i jaki napęd. Wersja z wiskozą trochę więcej pali ale tak na prawdę to to jest dopiero fajna sprawa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan Zobacz posta
    No ale to jest i tak loteria - jak masz pecha to cie w kosciele okradna ;-), generalnie bardziej bym zwracal uwage na stan konkretnego samochodu, kto nim wczesniej jezedzil jak i gdzie serwisowal itd niz na opinie innych - wiadomo sa jakies wady ogolne dodtykajace 99% egzemplarzy danego modelu (a to konstrukcyjne a to zabezpieczeniowe - rdza) - tak wiec bardziej bym sie skupi nad konkretnymi samochodami niz nad genaralizowaniem bo moze jest prawda ze avensis sa bardziej usterkowe (nie slyszalem o tym) ale np kupisz ja od jakiegos emeryta ktory czesciej ja sprzatal niz u siebie w domu ;-) jezdizl 3 razy w tygodniu i wszytko ma po przegladach w ASO, z drugiej strony mozesz trafic sprowadzony "sprzet" ktory ma siwetna renome na rynku i opinie uzytkownikow ale w warsztacie pana Józka ostatnim rzutem na taśme przywrocono go do zycia... ktore i tak sie zaraz skonczy ;-)

Bardziej bym sie rozejrzal/podzwonil po serwisach jakie sa koszty przegladu np po 150k albo ceny tarcz hamulcowych/klockow, itp uslug serwisowych - bo to ze zawitasz w warsztacie na przegladzie jest pewne - pytanie jest tylko ile tam kasy zostawisz... niezaplanowane "przeglady" rownierz moga byc tansze lub drozsze... slyszalem ze Volvo ma jeden z drozszych serwisow, a w Toyocie za przeglad place mniej niz na stacji Fiata ! - taka bajka

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów