Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Domyślnie

Sal -> Bardzo dobry dowcip ...
    30D | T 17-50 | C 55-250 | C 50

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agent Zobacz posta
    a ja tak z troche innej beczki pojade w poniedzialek lece do Polski i mam troche stuffu do zabrania m. in. dwie walizki z nozami kuchennymi (w kazdej gdzies kolo 20 nozy wysokiej klasy) :->
    Tak sobie mysle caly czas jaka mine zrobia jak to przeskanuja? i czy mi tego nie cofna? bo w takim wypadku to wole wyslac paczka.
    jesli ktos sie orientuje jak to jest z przewozem takich narzedzi, to bylbym wdzieczny za informacje
    Dodam, ze nie chce tego wziac oczywiscie jako bagaz podreczny, tylko na rejestrowany
    W rejestrowanym nie powinno być najmniejszego problemu. Mam w firmie kolekcjonera noży i on już różnorakie okazy woził ze stanów - niektóre dość konkretne...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Zasugerowano mi, żebym wyjął laptopa z plecaka, bo jest za ciężki albo nadał _coś_ jako bagaż rejestrowany.
    Zapytałem się w jaki sposób mam nieść tego laptopa, skoro obie ręce będę miał zajęte niesieniem kotów.
    Żeby nie było - bagażu podręcznego mogliśmy mieć w sumie 24kg (3x dozwolone 8kg).
    Jak się skończyło ? CheckIn w WAW ? Handling przez LGS czy WAS ?
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 19-01-2008 o 10:34 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

We czwartek w katowicach musiałem otwierać rejestrowany bo miałem trochę nietypowej elektroniki w walizce. A jako podręczny Compurover z tym w podpisie(bez olka i statywu ) i przeszło bez szemrania. To samo w Wawce. Zobaczymy co na to powiedzą Szwedzi Wracam w poniedziałek. Jedyny problem jaki miałem, to że w Embraerach 145 praktycznie nie istnieją schowki i plecak sie nie mieścił. Trzeba było trzymać pod nogami. Za to z robieniem zdjęć na pokładzie problemu nie było.
    Ostatnio edytowane przez alfsky ; 19-01-2008 o 11:09
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

CompuRover AW a w nim to co w stopce + laptop Acera z zasilaczem - łącznie ok. 14kg. Latałem z tym z Krakowa do Manchesteru (SkyEurope) i nie miałem nigdy problemu, ale zawsze jakiś stresik . Razy zdarzyło mi się przewozić cały computrekker sprzętu kupionego dla innych + pudełka w rejestrowanym - tego było od ch... i trochę - i Pani na odprawie przy terminalu 1 w MAN powiedziała abym to położył na wagę - wyszło ok. 27kg. Popatrzyła na mnie ze ździwieniem - czy to idzie na pokład, a ja, że nie bo tylko na chwilę przytrzymuję znajomemu który stoi dalej w kolejce. Ona mi dała do ręki paseczek do naklejenia, że bagaż można wziąć jako podręczny i patrząc na mnie z otwartymi ustami, puściła dalej
    Leciałem też z podobnym sprzętem do Londynu, Bolonii, Bournemouth i nigdy nie było problemów - tylko zawsze zadziwienie jak to ładnie wygląda po przeskanowaniu - np. 70-200 f4L wygląda jak pocisk moździerzowy
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Witam wszystkich, ja latam z Goleniowa do Dublina, leciałem również z Goleniowa do Londynu i z Londynu do Dublina i powiem że takie rzeczy to tylko w Polsce, może nie wszędzie ale w Goleniowie, oczywiście nie spotkałem się z ważeniem bagażu podręcznego gdyż moja torba fotograficzna do dużych nie należy (Tamrac System 6) ale zawsze wypchana i tylko w Goleniowie każą mi wszystko wyciągać aby mogli prześwietlić pustą torbę. Czasem mnie to doprowadza do szału, ostatnio zwróciłem im na to uwagę że nigdzie indziej tego nie robią a miasta takie jak Londyn to raczej bardziej przewrażliwione na ataki terrorystyczne. W odpowiedzi usłyszałem że widocznie ich zwierzchnicy mają nadinterpretację przepisów no ale oni tak muszą robić. Założę się że pewnie ani w Krakowie czy Warszawie tego nie praktykują.

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W Finnair wywalaja nawet zapalniczki czesto z bagazu nadaniowego, wiec roznie moze byc z nozami. Duzo zalezy od tego kto jest na sluzbie. Bo generalnie nie mozna przewozic niebezpiecznych rzeczy nawet w bagazu lukowym.

Zdrowko

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W Finnair wywalaja nawet zapalniczki czesto z bagazu nadaniowego, wiec roznie moze byc z nozami. Duzo zalezy od tego kto jest na sluzbie. Bo generalnie nie mozna przewozic niebezpiecznych rzeczy nawet w bagazu lukowym.

Zdrowko
    Ale nóż nie jest sam z siebie niebezpieczny w odróżnieniu od zapalniczki, która teoretycznie może wybuchnąć...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Krzychu, idac tym tropem, to pistolet tez nie jest niebezpieczy - sam z siebie, jak to napisales...

Zdrowko

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Krzychu, idac tym tropem, to pistolet tez nie jest niebezpieczy - sam z siebie, jak to napisales...
    Zdrowko
    Dokładnie ! Dlatego wozi się to w specjalnie zabezpieczonym bagażu nadanym.
    Myślałeś że jak ktoś chce legalnie przewieźć broń to płynie statkiem ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

W Finnair wywalaja nawet zapalniczki czesto z bagazu nadaniowego,

Zdrowko
    Zapalniczka jako pojemnik ciśnieniowy i dodatkowo substancja łatwopalna odpada. Teoretycznie nawet dezodorantu zabrać nie można do rejestrowanego.
    Ostatnio znajomemu paczkę kurierem lotniczym wysyłaną cofnęli, bo w środku była puszka farby w sprayu.
    Żeby nie było całkiem OT. Compurover nie wchodzi do schowków w Embraerze 145 ani CRJ200.
    W 737 i wszystkich Airbusach(nie wiem jak z A380 wchodzi bez problemu. Innych (jeszcze) nie testowałem.
    7D/400D/C 10-22/C 24-105 L IS/C 100-400 L IS/430EX/Sherpa 600R/oraz wyrób statywopodobny

Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów