Strona 28 z 37 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Spoko, wezmę spodnie z dużymi kieszeniami, a dziewczynie polecę wziąć pojemną torebkę )
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi...
    Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Spoko, wezmę spodnie z dużymi kieszeniami, a dziewczynie polecę wziąć pojemną torebkę )
    Uważaj - damska torebka np w WizzAir liczy się jako podręczny. Jak weźmie dodatkowo torbę to mogą się czepiać. Zresztą nie tylko tam.

Pozdrawiam...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na Ryanair-a trzeba uważać,
    co prawda sa to tanie linie lotnicze ale kasy szukają wszędzie i liczą dodatkowo za wszystko.
    na lotnisku w Hiszpanii, mieli takie wymiarowe pudło i jak tam nie weszła torba, to kazali nadawać podręczny jako dodatkowy bagaż, co prawda nie ważyli walizek i cale szczęście ale wymiarów bardzo rygorystycznie przestrzegali,
    Tak jak powiedziałem, tanie linie ale... praktyki nieco po zbóju.
    a i jeszcze jedno ,damską torebkę traktują jako sztukę podręcznego
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Byniekk ; 02-08-2011 o 23:57
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Z drugiej strony jeśli jest dużo pasażerów, to mam wrażenie, że niektórzy by najchętniej jeszcze słonia do podręcznego wsadzili. A torby trzeba gdzieś upchać...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Z drugiej strony jeśli jest dużo pasażerów, to mam wrażenie, że niektórzy by najchętniej jeszcze słonia do podręcznego wsadzili. A torby trzeba gdzieś upchać...
    W związku z czym bezcenny jest status frequent flyer pozwalający na boarding razem z biznesem (o ile ktoś oczywiście nie leci biznesem ale wtedy upchanie podręcznego nie jest problemem) Kto pierwszy ten lepszy, albo się leci ze swoim plecakiem pod nogami (a dokładnie pod siedzeniem z przodu).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Generalnie moje doświadczenia są takie że nigdy przenigdy - na dobrze ponad 150 lotów nikt mi nie zważył podręcznego.
    Latam dobrze ponad 30 lat po kilka razy w roku na różnych "intercontinental". Z moich obserwacji wynika, że linie lotnicze robią sobie "akcje" i np. przez pół roku ścigają podręczny a potem odpuszczają. Ważyli mi podręczny ze trzy razy. Goleniów - 18 kg i przeszło po drobnych dyskusjach, Filadelfia - 10 kg i zabrali, Frankfurt - 7 kg i zabrali (wrrrrr... germańska dokładność, musiałem kupić torbę na laptopa za ponad 100 deutsch marek).

Walizka super hiper "do samolotu" waży sama ponad 4 kg. Jakoś sceptycznie na to patrzę. Najprościej to plecak, zwykły, stary (im starszy tym lepiej) - sprzęt popakowany w bąbelki.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie

Z lufthansą mam przeciwne doświadczenie - miałem za cięzki bagaż, ale kazali mi czekać i po stwierdzeniu, że suma bagaży innych jest mniejsza niż parametry wyważenia itp., pozwolili wejść bez dodatkowych restrykcji.

I trochę półżartem (a może jednak nie) - w zeszłym tygodniu leciałem wizzairem i w ich gazetce pokładowej przeczytałem o czymś takim http://www.jaktogo.com/
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 03-08-2011 o 09:32

Bywalec Awatar Bazyss
    Miasto
    Knzas/ŁDZ

Domyślnie

Z moich doświadczeń... liniami LOT i US AirWays
    Do USA i z powrotem oraz pomiędzy stanami, Sprzęt wisiał na szyi z podpiętym 17-50 bez żadnych problemów przeszedł na pokład. Na pokładzie albo leżał na podłodze albo na kolanach. Nie robili żadnych problemów.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bazyss Zobacz posta
    ... Sprzęt wisiał na szyi z podpiętym 17-50 bez żadnych problemów przeszedł na pokład. ....
    A 1Ds3 z podpiętym 400/2.8? Nie sądzę. Widziałem kilkakrotnie ludków, którzy wręcz chwalili sie sprzętem. Kończyło się zawsze tak samo. "Pan to spakuje do torby i wszystko ma się zmieścić w tej jednej".

Z kolei na dalekim wschodzie rodzinka pakująca się na pokład z 5 walizkami nie jest niczym nadzwyczajnym. Mój rekord świata to był lot z Karachi do Moskwy Aerofłotem. Wszystko było biznes class. Tj. wszędzie leżał biznes nawet w przejściu pomiędzy fotelami tak że stewardessy nie dały rady przejść a samolot rozpędzał się już na drodze kołowania bo na samym pasie by nie wyrobił. :-)

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bazyss Zobacz posta
    Z moich doświadczeń... liniami LOT i US AirWays
    Do USA i z powrotem oraz pomiędzy stanami, Sprzęt wisiał na szyi z podpiętym 17-50 bez żadnych problemów przeszedł na pokład. Na pokładzie albo leżał na podłodze albo na kolanach. Nie robili żadnych problemów.
    Szczerze mówiąc to zawsze zastawiali mnie ludzie wsiadający do samolotu z aparatem na szyi i nie kapuję dlaczego miałby to być w ogóle problem - szczególnie takich minimalnych rozmiarów...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 28 z 37 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów