Strona 22 z 37 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    Mam pytanko

Nawciskali mi co poniektórzy że mogą na lotnisku robić problem z przewiezieniem statywu. Statyw niestety metalowy. Spotkał się was ktoś z takim problemem bo dla mnie to parodia.
    W podręcznym - to chyba oczywiste że mogą ? W nadawanym - oczywiście że nie, tysiąc razy woziłem.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    W podręcznym - to chyba oczywiste że mogą ? W nadawanym - oczywiście że nie, tysiąc razy woziłem.
    Jak to właśnie jest wylatuje we wtorek do Egiptu i statyw nie wejdzie mi do bagażu dla tego chce go przymocować do podręcznego czyli plecaka w pokrowcu będzie problem?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adisb Zobacz posta
    Jak to właśnie jest wylatuje we wtorek do Egiptu i statyw nie wejdzie mi do bagażu dla tego chce go przymocować do podręcznego czyli plecaka w pokrowcu będzie problem?
    Może być ale nie musi - nikt Ci 100% pewności nie da dopóki nie pojawisz się na lotnisku - zdarzało się nie raz że nie puszczali w podręcznym, zdarzało się że puszczali.
    Problem w tym że jak nie puszczą to nie za bardzo jest co z nim zrobić...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Latam juz pare lat z plecakiem kata R-101 wypelnionym po brzegi wszystkimi gratami i ze statywem w srodku + laptop w srodku i (na moje szczescie) nigdy nie bylo problemu.
    Jak ktos chce sobie skonfigurowac wlasny :

http://www.kata-bags.com/kata.asp?Version=Photo

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    Mam pytanko

Nawciskali mi co poniektórzy że mogą na lotnisku robić problem z przewiezieniem statywu. Statyw niestety metalowy. Spotkał się was ktoś z takim problemem bo dla mnie to parodia.
    Kiedyś leciałem z Katowic do Cork - miałem ze sobą statyw jako bagaż podręczny. Statyw był fabrycznie zapakowany w oryginalny karton. Podczas odprawy paszportowej obsługa na moje pytanie o przewóz statywu odpowiedziała że można przewieźć bez problemu... Niestety już na kontroli bagażu podręcznego panowie mieli inne zdanie. Kategorycznie stwierdzili że jest to przedmiot niebezpieczny i tylko do wysłania jako bagaż główny. W efekcie końcowym musiałem cofać się do odprawy celnej, tam nadać dodatkowy bagaż (na szczęście nie musiałem nic dopłacać).
    A co najciekawsze w całej sprawie jest to, że kilka osób przede mną jakiś pan, bez żadnego problemu przeszedł z modelem samolotu. Model ten był sporych rozmiarów, z silnikiem spalinowym, założonym śmigłem.
    Nie wiem jakimi kryteriami kierują się ludzie ze SG ale na pewno bardzo dużo zależy od ich chwilowego nastroju....

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K.Muszkiet Zobacz posta
    ............................
    A co najciekawsze w całej sprawie jest to, że kilka osób przede mną jakiś pan, bez żadnego problemu przeszedł z modelem samolotu. Model ten był sporych rozmiarów, z silnikiem spalinowym, założonym śmigłem.
    Nie wiem jakimi kryteriami kierują się ludzie ze SG ale na pewno bardzo dużo zależy od ich chwilowego nastroju....

Pozdrawiam
    Może Tobie źle z oczu patrzyło ;-)
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez K.Muszkiet Zobacz posta
    Kiedyś leciałem z Katowic do Cork - miałem ze sobą statyw jako bagaż podręczny. Statyw był fabrycznie zapakowany w oryginalny karton. Podczas odprawy paszportowej obsługa na moje pytanie o przewóz statywu odpowiedziała że można przewieźć bez problemu... Niestety już na kontroli bagażu podręcznego panowie mieli inne zdanie. Kategorycznie stwierdzili że jest to przedmiot niebezpieczny i tylko do wysłania jako bagaż główny. W efekcie końcowym musiałem cofać się do odprawy celnej, tam nadać dodatkowy bagaż (na szczęście nie musiałem nic dopłacać).
    Pozdrawiam

Zasada jest prosta: statyw zawsze do bagażu głównego, a aparaty i szkła - zawsze w podręcznym, pod ścisłym nadzorem. :-D
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

taa....wsadźcie w 650AW albo w Computrekker AW obiektyw 500/f4 i parę innych drobiazgów...powodzenia!
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Zastanawiałem się trochę swego czasu nad tą torbą, ale... mimo wszystko trochę za bardzo wygląda na "plecak foto" ;-) Na lotnisku najważniejsze jest, żeby nie odróżniać się od rzędów paniuś, które pracowicie wciskają te swoje walizeczki w luki w kabinie

Ostatecznie kupiłem ThinkTanka Airport Addicted, w podobnej cenie. Wtykam: 500/4, 300/2.8, 70-200/2.8, 17-40, trzy duże body, dwa TC i parę mniejszych pierdół. Jak się uprę, to 24-105 też wejdzie. I a) mieści się swobodnie w regulaminowych rozmiarach większości linii i b) w kolejce do checkinu nie wyróżnia się absolutnie niczym A wielkościowo sprawia wrażenie dużo mniejsze od ProTrekkera, w którym mój rekord upychania to 3-4 graty mniej.

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    [...] Ostatecznie kupiłem ThinkTanka Airport Addicted [...]w kolejce do checkinu nie wyróżnia się absolutnie niczym A wielkościowo sprawia wrażenie dużo mniejsze od ProTrekkera, w którym mój rekord upychania to 3-4 graty mniej.
    Nie miales nigdy problemu na dluzszych przelotach typu NY HK lub podobnych?
    O ile calosc bagazu dozwolonego to okolo 25-35kg o tyle czasem rozne linie przestrzegaja 5-7kg na glowe podrecznego.

Szukam czegos na trzy body, cztery szkla, dwie lampy i drobiazgi.
    Jak ten plecak ma sie pojemnosciowo do Lowepro Pro Runner 450AW?
    Wazna jest dla mnie wysokosc, w sensie ze w 450AW body ladnie wchodzi z gripem, a jak w Think Tanku? Bardzo podobny, znacznie mniejszy, znacznie wiekszy?

edit:

przy okazji polaczylem.
    Ostatnio edytowane przez Parteq ; 25-02-2011 o 02:07

Strona 22 z 37 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów