Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Myślę że spokojnie możesz zabrać torbę ze sprzętem + coś jeszcze, ja co 2 miesiące latam z Irlandii do Polski i oprócz torby z całym sprzętem (na razie nie wielka torba bo Tamrac System 6) to jeszcze taszczę ze sobą laptopa i wszystko jest ok, ale czas na zmianę torby na coś duuużego może plecak z możliwością upchnięcia laptopa.

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamelXP Zobacz posta

A teraz pytanko: latał ktoś liniami Norwegian? Nie ma problemu ze sprzętem?
    Witaj
    Ja w ubiegłym roku lecialem na trasie Warszawa-Malaga -Warszawa liniami Norwegian.
    Sprzęt foto dwa zoomy,cztery stałki,lampa,filtry plus dwa aparaty i okolo trzydziestu filmów zapakowana w plecak Lowepro Plus AW.
    Calość spokojnie mieści się w schowku bagażowym .
    W trakcie odprawy i na pokładzie zero problemów.A plecak jest dość spory.

A czy leciał ktoś ostatnio liniami Finner i jak sprawa wygląda ze sprzętem foto?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Lecialem w tym roku. Nie ma zadnego problemu. W podrecznym mialem puche, szkla, filtry itp. a w glownym jeszcze statyw. Zero klopotow
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Odgrzeję nieco:

Jakiś czas temu wracałem w Irlandii trasa Shannon - Stansted - Strachowice. W głównym miałem 3 butelki Jameson Whisky owinięte w ręcznik i położona na dżinsach, a przykryte bluzą polarową i wszystko dotarło w całości, więc nie ma co demonizować.

bardzo dobre linie, zero problemów
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Trochę polataliśmy ostatnio :-)
    CompuTrekker Plus AW ze wszystkim co mam i laptopem 17", o łącznej wadze około 11kg nie wzbudza żadnych uczuć na check-in ani w Europie, ani w Afryce, ani w USA. Nie ma znaczenia czy to LOT, KLM, Northwest (NWA), Lufthansa, Eurocypria... Teraz wybieramy się znów do USA (Continental) i jak czytam na ich stronach 18kg na pokład jest jak najbardziej OK.
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    bardzo dobre linie, zero problemów
    To jeszcze zapytam, bo na stronie linii Norwegian stoi napisane, że na pokład można zabrać jedną sztukę bagażu. Miałeś tylko torbę/plecak ze sprzętem czy jeszcze coś (cały czas mowa o bagażu kabinowym)?
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja zawsze mam 3 pakunki w podręcznym: laptopa 15,4'' w osobnej torbie, sprzęt foto w torbie Lowepro Nova 3 AW oraz plecak o pojemności 35 litrów. Nigdy nie miałem problemów z wejściem na pokład nawet w tanich liniach lotniczych - RyanAir - a też mają na stronie informację, że można mieć jedna sztukę bagażu w podręcznym.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Gura Gear Kiboko - (ponoć) najlepsza torba foto do samolotu

the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cena też chyba "najlepsza". Ja osobiście jak będę coś takiego potrzebować, to poszukam taniej na naszym krajowym podwórku.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna Awatar chifre

Domyślnie

szczerze to chyba przerost formy nad treścią, ja używam swojego D 650AW, a jak mniej sprzętu potrzebuje to tylko topa 75AW i też jest dobrze
    30D+Grip | 50e+Grip | 17-40 f4L | 24-70 f/2.8L | 80-200/4.5-5.6 II | 550EX | 055MF3 M/F + 322RC2 | 680B | 650 AW | 75 AW

Strona 12 z 37 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów