Pokaż wyniki od 1 do 10 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Mieszany widok

Domyślnie

jedna rze o której zapomniałem wspomnieć....
    Do check-in jak was ktos odprowadza podchodźcie tylko z tym bagażem do nadania, a podręczny w miarę możliwości zostawiajcie osobie Was odprowadzającej. Dokładnie wiele zalezy od chumoru osoby w checkinie a to oszczedza sporo nerwów, bo później już idziecie przez kontrolę bezpieczeństwa (ich nie obchodzi ile masz o ile jest to bezpieczne) i do gate-u. Pod Gatem jedyne o co mogą poprosić to o zostawienie podręcznego ze wzgledu na niewielki rozmiar schowków, i tam mozecie oddać podręczny a torbę z lapem i torbę foto zabieracie ze sobą...
    ot cała filozofia.

Coś już napisał Awatar Fly
    Miasto
    Radzionków

Domyślnie

Witam,

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    jedna rze o której zapomniałem wspomnieć....
    Do check-in jak was ktos odprowadza podchodźcie tylko z tym bagażem do nadania, a podręczny w miarę możliwości zostawiajcie osobie Was odprowadzającej. Dokładnie wiele zalezy od chumoru osoby w checkinie a to oszczedza sporo nerwów, bo później już idziecie przez kontrolę bezpieczeństwa (ich nie obchodzi ile masz o ile jest to bezpieczne) i do gate-u. Pod Gatem jedyne o co mogą poprosić to o zostawienie podręcznego ze wzgledu na niewielki rozmiar schowków, i tam mozecie oddać podręczny a torbę z lapem i torbę foto zabieracie ze sobą...
    ot cała filozofia.
    święte słowa...
    podpisuję się pod nimi w pełni.

W większości przypadków jeżdżę na lotnisko i latam sam. Wówczas sprzęt (bagaż podręczny) zostawiam w aucie, po check'inie i odebraniu biletu biorę go z auta. I jak andres pisał, potem już nie ma problemów.

pzdr,
    Fly

5D MkIII | 50D | 17-40/4L | 24-70/2.8L | 24-105/4L IS | 70-200/4L IS | 35/2 | 50/1.4 | 17-55/2.8 IS | Metz 58 AF-1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fly Zobacz posta
    Witam,

święte słowa...
    podpisuję się pod nimi w pełni.

W większości przypadków jeżdżę na lotnisko i latam sam. Wówczas sprzęt (bagaż podręczny) zostawiam w aucie, po check'inie i odebraniu biletu biorę go z auta. I jak andres pisał, potem już nie ma problemów.

pzdr,
    a powiem wam że latam sporo (2 loty na tydzień) Lufthansą i LOT btw. koledzy zza gramanicy tłumaczą to jako Late Or Tomorrow i jeszcze nigdy nie zdażyło mi się przy checkin żeby sie czepiali torby z laptokiem i dodatkowej z foto ale owszem za nadbagaż chcą 10euro/1kg grrr (to było za nim sie dorobiłem jakichś tam specjalnych statusów bo teraz mam 40kg )

albo mam szczęscie i trafiam na fajne panie w checkin
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Odgrzeję nieco:

Jakiś czas temu wracałem w Irlandii trasa Shannon - Stansted - Strachowice. W głównym miałem 3 butelki Jameson Whisky owinięte w ręcznik i położona na dżinsach, a przykryte bluzą polarową i wszystko dotarło w całości, więc nie ma co demonizować.

A teraz pytanko: latał ktoś liniami Norwegian? Nie ma problemu ze sprzętem?
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamelXP Zobacz posta

Witaj
    Ja w ubiegłym roku lecialem na trasie Warszawa-Malaga -Warszawa liniami Norwegian.
    Sprzęt foto dwa zoomy,cztery stałki,lampa,filtry plus dwa aparaty i okolo trzydziestu filmów zapakowana w plecak Lowepro Plus AW.
    Calość spokojnie mieści się w schowku bagażowym .
    W trakcie odprawy i na pokładzie zero problemów.A plecak jest dość spory.

A czy leciał ktoś ostatnio liniami Finner i jak sprawa wygląda ze sprzętem foto?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Lecialem w tym roku. Nie ma zadnego problemu. W podrecznym mialem puche, szkla, filtry itp. a w glownym jeszcze statyw. Zero klopotow
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Odgrzeję nieco:

Jakiś czas temu wracałem w Irlandii trasa Shannon - Stansted - Strachowice. W głównym miałem 3 butelki Jameson Whisky owinięte w ręcznik i położona na dżinsach, a przykryte bluzą polarową i wszystko dotarło w całości, więc nie ma co demonizować.

bardzo dobre linie, zero problemów
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    bardzo dobre linie, zero problemów
    To jeszcze zapytam, bo na stronie linii Norwegian stoi napisane, że na pokład można zabrać jedną sztukę bagażu. Miałeś tylko torbę/plecak ze sprzętem czy jeszcze coś (cały czas mowa o bagażu kabinowym)?
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Uprawnienia umieszczania postów