Strona 18 z 37 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

W nawiązaniu do X-raya. Pare ładnych lat temu, kiedy lustrzanek cyfrowych za dużo nie było jeszcze więc fotoamatorzy zdecydowanie używali kompaktów, leciałem gdzieś i wyciągnałęm swoje lustro, bo coś tam chciałem sobie sfotografować przez szybe. Podeszła stewardessa i powiedziała, że musze to schować, albo nie właczać, bo oni to mają takie urzadzenia na pokładzie, że mój aparat ulegnie destrukcji

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Nie chodzi mi o to, żebyście mi doradzali co mam wziąć, a raczej w co. Na stówkę chcę dwa korpusy, do tego zoom standardowy na jednym, na drugim jakieś UWA, czy co mi tam podpasuje, jeden korpus ze szkłem dla dziewczyny i tyle. Będziemy mieli dom tam, więc generalnie zostawić sprzęt nie będzie problemu.

Ps. Ze dwa lata temu byłem w stanach, generalnie środek pustyni, plecaczek wypchany foto-gratami i jakoś dawało się iść. A raczej w takich warunkach bardziej wkurzające jest przepinanie obiektywów, niż noszenie paru puszek.

Poza tym, wyznaję zasadę że nie po to kupuje się tyle sprzętu, żeby leżał na półeczkach, bo ciężko i ktoś ukradnie. Takie same prawdopodobieństwo jest tu, jak i tam, więc nie o to tu chodzi. Część sprzętu może wywalę, będę się musiał zastanowić, niemniej jednak tak czy siak nie zmieści się to do mojego computrekkera, wróćmy, proszę, do wątku jako takiego

Ps. I nie jedziemy tam "zwiedzać" jako tak, a raczej bardziej w kierunku robienia fot
    Litości Człowieku, weź 1, maks 2 puszki i szkła, które uważasz za potrzebne. Z przepinaniem nie będzie problemu -osłonisz body szmatką / koszulką i zmienisz szkło bez problemu.

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tak, największa z tych które spełniają ale mam wątpliwości czy wejdzie do pawlacza ;-) w mniejszych RJach
    Wewn. wysokość to 19,3 cm razem z wiekiem, czy do wieka? Innymi słowy wejdzie w pionie 70-200/2.8 lub 100-400?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    Wewn. wysokość to 19,3 cm razem z wiekiem, czy do wieka? Innymi słowy wejdzie w pionie 70-200/2.8 lub 100-400?
    Za jakiś miesiąc Ci powiem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar wojtek_j
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie czytałem wszystkiego ale nie raz lecialem z aparatem to nigdy nic nie sprawdzali,nie ważyli podręcznego itd.Po za tym zaopatrzenie się w alkohol i inne głupoty + aparat + laptop to wychodzi więcej niż miałem w bagazu głównym.Gorzej to wszystko umieścić już w samolocie bo butelki latają nad głową i dlatego torba z aparatem to super sprawa bo wszystko przytrzymuje.A najlepiej sprawdzają się gumy od dołu torby więc zwróć na to uwagę kupując torbę
    7d / 580 EXII / 430ex / 10-22 / 17-55 2.8 / 24-105 / 70-300 is / 50 1.4 / filtry i różne tam

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Za jakiś miesiąc Ci powiem...
    To ja Ci dam znać wcześniej. Zastanawiam się jeszcze nad STORM iM2620

Tylko ta jako podręczy już chyba nie da rady...
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 09-03-2010 o 22:08

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To ja Ci dam znać wcześniej. Zastanawiam się jeszcze nad STORM iM2620

Tylko ta jako podręczy już chyba nie da rady...
    Fajna, ale gruba się wydaję i chyba na podręczny nie ma szans - ale generalnie jakieś Pelipodobne coś warto mieć jakby kiedyś przyszło (odpukać) nadać sprzęt... Kiedyś był reportaż jak Laforet się na olimpiadę wybierał, to pakował to w Peli a te później w ThinkTanki chyba...
    Ja pisałem za miesiąc bo 1514 kupię sobie w US, tu przepłacać nie zamierzam...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Ja też z USA będę ściągał. A wymiar wysokości wałka, który się do niej zmieści będę znał, bo zadam pytanie polskiemu importerowi. Na 100% odpowiedzą - dbają o klienta mimo bardzo wysokich cen, wiem z doświadczenia.

Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Do 1510 ani 70-200/2.8, ani 100-400 w pionie nie wejdą. 19,3; a w zasadzie 19,2 cm to wysokość brutto. Słoiki mają po około 22 cm

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Do 1510 ani 70-200/2.8, ani 100-400 w pionie nie wejdą. 19,3; a w zasadzie 19,2 cm to wysokość brutto. Słoiki mają po około 22 cm
    100-400 ma 189 mm długości / wysokości wg. canoneos.com więc chyba jest szansa że wejdzie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 18 z 37 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów