5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Dokładnie, trochę dużo tego sprzętu, Nie wiem co zamierzasz zwiedzać ale 5d + szeroki kąt, to podstawa, nad resztą to bym się zastanowił czy to tachać ze sobą, jeśli wybierasz się w lipcu lub w sierpniu, to tam jest bardzo gorąco i wszystko wokół wypalone słońcem, bieganie z 8kg sprzętu to mordęga.
Nie chodzi mi o to, żebyście mi doradzali co mam wziąć, a raczej w co. Na stówkę chcę dwa korpusy, do tego zoom standardowy na jednym, na drugim jakieś UWA, czy co mi tam podpasuje, jeden korpus ze szkłem dla dziewczyny i tyle. Będziemy mieli dom tam, więc generalnie zostawić sprzęt nie będzie problemu.
Ps. Ze dwa lata temu byłem w stanach, generalnie środek pustyni, plecaczek wypchany foto-gratami i jakoś dawało się iść. A raczej w takich warunkach bardziej wkurzające jest przepinanie obiektywów, niż noszenie paru puszek.
Poza tym, wyznaję zasadę że nie po to kupuje się tyle sprzętu, żeby leżał na półeczkach, bo ciężko i ktoś ukradnie. Takie same prawdopodobieństwo jest tu, jak i tam, więc nie o to tu chodzi. Część sprzętu może wywalę, będę się musiał zastanowić, niemniej jednak tak czy siak nie zmieści się to do mojego computrekkera, wróćmy, proszę, do wątku jako takiego
Ps. I nie jedziemy tam "zwiedzać" jako tak, a raczej bardziej w kierunku robienia fot![]()
Ostatnio edytowane przez _igi ; 07-03-2010 o 00:45
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Ja mniej wiecej z taką ilością gratów latałem z Nature Trekkerem i w sumie problemów nie miałem, ale limit wagi bagażu podręcznego (którego nikt nigdy nie sprawdzał) przekraczałem zawsze. Więc to generalnie Twój wybór i dostępność plecaków / toreb czy to weźmiesz na raz czy podzielisz na dwa...
Fakt, ceny PELI w Polsce to kosmos. Fakt, skrzynie pancerne. Fakt, i tak obawiał bym się o zawartość po przekazaniu w ręce personelu naziemnego lotniska... Jako ciekawostkę podam, że w Pyrzowicach na lotnisku poprosiłem o ominięcie tunelu x-ray i się Pan ze str. gran. zgodził. Musiałem tylko włączyć aparat i zdjąć oba dekle ze słoików. (nie wiedziałem wtedy, że w tunelu nic się nie stanie) A na marginesie: PELI 1510 spełnia wymogi podręcznego?
Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 08-03-2010 o 20:10
Nie musi, byle na pokładzie pasażerskim była... Pod fotel wsadzęAlbo do kibla i zamknę się z nią
![]()