Strona 17 z 37 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Jedno zasadnicze pytanie czy musisz brac wszystko?! 4 Body musisz brac? Ja bym sie postaral troche ograniczyc ze ilością chyba ze rzeczywiscie musisz brać. Nie muszę chyba mowic ze jak coś Ci ukradną to tracisz wszystko a nie np. tylko dwie puszki.. Mam kumpla fotorepo pojechal na pare dni do hiszpani.. sprzetu juz nie zobaczyl a zszedl tylko na chwilę do baru...
    Mógłbym z tego "wyrzucić" 40D z 10-20, niemniej jednak żeby to zrobić, musiałbym wcześniej kupić 17-40, a nie wiem jeszcze jak z tym będzie. Zresztą, przy takiej ilości śmiecia, to jedno body ze szkłem niewiele zmienia w kontekście wątku, tyle, że 2kg lżej by było
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Dokładnie, trochę dużo tego sprzętu, Nie wiem co zamierzasz zwiedzać ale 5d + szeroki kąt, to podstawa, nad resztą to bym się zastanowił czy to tachać ze sobą, jeśli wybierasz się w lipcu lub w sierpniu, to tam jest bardzo gorąco i wszystko wokół wypalone słońcem, bieganie z 8kg sprzętu to mordęga.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie chodzi mi o to, żebyście mi doradzali co mam wziąć, a raczej w co. Na stówkę chcę dwa korpusy, do tego zoom standardowy na jednym, na drugim jakieś UWA, czy co mi tam podpasuje, jeden korpus ze szkłem dla dziewczyny i tyle. Będziemy mieli dom tam, więc generalnie zostawić sprzęt nie będzie problemu.

Ps. Ze dwa lata temu byłem w stanach, generalnie środek pustyni, plecaczek wypchany foto-gratami i jakoś dawało się iść. A raczej w takich warunkach bardziej wkurzające jest przepinanie obiektywów, niż noszenie paru puszek.

Poza tym, wyznaję zasadę że nie po to kupuje się tyle sprzętu, żeby leżał na półeczkach, bo ciężko i ktoś ukradnie. Takie same prawdopodobieństwo jest tu, jak i tam, więc nie o to tu chodzi. Część sprzętu może wywalę, będę się musiał zastanowić, niemniej jednak tak czy siak nie zmieści się to do mojego computrekkera, wróćmy, proszę, do wątku jako takiego

Ps. I nie jedziemy tam "zwiedzać" jako tak, a raczej bardziej w kierunku robienia fot
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 07-03-2010 o 00:45
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja mniej wiecej z taką ilością gratów latałem z Nature Trekkerem i w sumie problemów nie miałem, ale limit wagi bagażu podręcznego (którego nikt nigdy nie sprawdzał) przekraczałem zawsze. Więc to generalnie Twój wybór i dostępność plecaków / toreb czy to weźmiesz na raz czy podzielisz na dwa...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Witam

Polecam skrzynie peli
    Mam jedną - Bardzo solidne
    1link
    2link

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    Witam

Polecam skrzynie peli
    Mam jedną - Bardzo solidne
    1link
    2link
    Tylko ceny w Polsce chore - 1514 w US kosztuje $170 a u nas ponad 1.2kpln... Ja się nad 1514 (czyli 1510 z przegródkami) mocno zastanawiałem, tylko nie wiem jak z wpakowaniem jej do schowa w małym samolocie (CRJ/ERJ na przykład)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Fakt, ceny PELI w Polsce to kosmos. Fakt, skrzynie pancerne. Fakt, i tak obawiał bym się o zawartość po przekazaniu w ręce personelu naziemnego lotniska... Jako ciekawostkę podam, że w Pyrzowicach na lotnisku poprosiłem o ominięcie tunelu x-ray i się Pan ze str. gran. zgodził. Musiałem tylko włączyć aparat i zdjąć oba dekle ze słoików. (nie wiedziałem wtedy, że w tunelu nic się nie stanie) A na marginesie: PELI 1510 spełnia wymogi podręcznego?
    Ostatnio edytowane przez kuzi4 ; 08-03-2010 o 20:10

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    A na marginesie: PELI 1510 spełnia wymogi podręcznego?
    Tak, największa z tych które spełniają ale mam wątpliwości czy wejdzie do pawlacza ;-) w mniejszych RJach
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Nie musi, byle na pokładzie pasażerskim była... Pod fotel wsadzę Albo do kibla i zamknę się z nią

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    Nie musi, byle na pokładzie pasażerskim była... Pod fotel wsadzę Albo do kibla i zamknę się z nią
    Sęk w tym że w takich RJach mogą chcieć ją zabrać do bagażnika ("Delivery at aircraft") a jak się zamkniesz z nią w kiblu to w porcie docelowym powita Cie policja... Takie czasy...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 17 z 37 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów