Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw
    Muflon, a jak wygląda sprawa masy tego ustrojstwa?
    Waga kuchenna mówi: sam plecak: 2320g, pokrowiec na laptopa: 730g (ale on ma takie dwie wielkie, ciężkie metalowe klamry przy pasku, nie wiem po co).

Cytat Zamieszczone przez sal
    Nie wiem czy muflon ważył sam plecak czy nie, ale obawiam się że jemu 1kg w tą czy tamtą różnicy nie robi, ponieważ:
    <question> how heavy is the bag WITH all the stuff?
    <answer> 15kg
    Dałbyś kontekst poza tym z trzema body 16 Niech mi ktoś powie złe słowo na Easyjeta

Po dłuższym dumaniu nad przegródkami, mój aktualny rekord upchania plecaka wygląda tak:

Oprócz tego co widać, są jeszcze TCx1.4 (pod szerokim), TCx2 (pod 500tką) i bateria/-ie (w tej wnęce na środku). No i jeszcze nawet kawałek miejsca nad 70-200... weszłoby 24-70 bez osłony Następne wyzwanie, zmieścić to wszystko w ProTrekkerze

Początki nałogu Awatar oskardj92
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Szacuneczek MUFLON

50D, 1000D, 3000N, PS a530, EF-S 17-85mm IS USM, EF-S 18-55mm, EF 28-80mm, EF 75-300mm, Nissin Di622

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

A mógłbyś jakieś foty z boku i z wierzchu zamkniętego plecaka wrzucić ? Niezły jest generalnie i jeżeli faktycznie da się go zabrać jako podręczny to mistrzostwo świata...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A mógłbyś jakieś foty z boku i z wierzchu zamkniętego plecaka wrzucić?
    Proszę, z ładunkiem jak wyżej. Z góry z boku i z podskoku:

I porównanie do Pro/Nature Trekkera:

(duuże zdjęcia po kliknięciu)

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Niezły jest generalnie i jeżeli faktycznie da się go zabrać jako podręczny to mistrzostwo świata...
    Mniej więcej taka jest ogólnie opinia na temat tych plecaków Przy czym jeśli ktoś nie planuje tak ekstremalnego ładowania, to ja bym polecał raczej Acceleration niż Addicted. No i jeśli chcesz, to wersje roller (Security/International) są praktycznie odpowiednikami plecaków pod względem pojemności / wkładalności jako bagaż.

Coś już napisał
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Słabe to uzupełnienie, bez adnotacji której linii dotyczy (hint: każda linia ma swoje przepisy dotyczące przewożu bagażu).
    Sugerowałem się przepisami Lufthansy.
    W KLM i SWISS również nie miałem problemów.
    C 50D + C 50 1.8 + C 17-85 IS USM + LowePro SlingShot 200AW + tanie gadżety

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Tak jeszcze przy okazji to wpadły mi w oko nowe rollery Lowepro Pro Roller X http://www.lowepro.com/prorollerx - cena niewiele niższa niż Think Tanki, ale kilka interesujących featurów - jak wyciągany z walizki plecak na przykład (jakby nie chcieli jej łyknąć jako podręczny).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Proszę, z ładunkiem jak wyżej. Z góry z boku i z podskoku:
    Tak się jeszcze przyglądałem (bo wygląda na to że polatam trochę) - wydaje się grubszy od Nature Trekkera a ja go nie mogłem zmieścić do schowków nad środkowymi rzędami w 767-300ER niestety (właśnie ze względu na grubość). Dodatkowo Nature nie wchodził mi do schowka w CRJcie (których pełno na lokalnych trasach w US) a i ze zmieszczeniem go pod siedzeniem miałem wtedy kłopoty (nie wspominając o tym że zabierał całe miejsce na nogi).

Przy okazji mam jeszcze mam pytanie - w opisie piszą "When you arrive at your seat, pull the laptop case out, put the backpack in the overhead, and then sit down." - znaczy się że z laptopem w środku nie wejdzie do overhead bina ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Tak się jeszcze przyglądałem (bo wygląda na to że polatam trochę) - wydaje się grubszy od Nature Trekkera
    Jest podobnej grubości - tyle że w Nature Trekkerze masz 3-4 centymetry pianki od strony pleców, to miejsce w ThinkTanku jest użyte w bardziej pożyteczny sposób

Inna sprawa, że jako zupełnie uniwersalny (domestic/international) reklamowany jest tylko Airport Acceleration, Addicted już z pewnymi ale.

Cytat Zamieszczone przez Krzyciu
    Przy okazji mam jeszcze mam pytanie - w opisie piszą "When you arrive at your seat, pull the laptop case out, put the backpack in the overhead, and then sit down." - znaczy się że z laptopem w środku nie wejdzie do overhead bina ?
    Tak, taka jest koncepcja - chyba nawet na stronie piszą, że "with laptop case removed". To ma sens (w szczególności na lotniskach w Londynie ;-)): przez security przechodzisz mając "1 bag only", a w miejscach gdzie (potencjalnie) mogą go mierzyć, masz "1 bag and 1 personal item"

Słuchaj, ja wiem z grubsza co, jak, gdzie i czym robisz... powiem wprost: bierz Acceleration

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam,
    piszę z takim problemem, natury technicznej. Jakoś w wakację, jadę z narzeczoną do Turcji na jakiś czas, no i oczywiście foty mamy tam zamiar robić, więc sprzęt foto to mus. Tak się złożyło, że mi się rozrośnie dosyć pokaźnie, no i z tego, co obliczyłem, to chcę wziąć:
    cztery puszki (40D, 5D z gripami i jedynka i 500D)
    cztery, albo pięć zoomów (Sigma 10-20 będzie najmniejsza, 24-70 albo 70-200 - największe).
    do tego trzy stałki (dwie małe, jeden TS-E), dwie lampy, masa śmiecia (sześć ładowarek, sporo kabli USB i sieciowych, czytniki, dysk 2,5" i jakieś tam bambetle, no i komputer - macbook pro 15, ewentualnie jeszcze macbook 13", jeśli będzie jej się chciało).
    Do tego statyw, albo dwa, z tym, że to już bardziej do głównego.

No i pytanko, bo mam CompuTrekkera i sporo gratów się do niego mieści, niemniej jednak mogę go zapchać po brzegi tym, co mam, a dojdą jeszcze dwa kobylaste body i trzy obiektywy, więc nie do końca wiem co robić.

Lepiej brać jeden, duży plecak, wsadzić wszystko do niego (będzie tego lekko licząc 15 kilogramów), czy rozdzielić to na dwa plecaki i każde z nas sobie weźmie po jednym, sześcio czy siedmio kilogramowym?
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Jedno zasadnicze pytanie czy musisz brac wszystko?! 4 Body musisz brac? Ja bym sie postaral troche ograniczyc ze ilością chyba ze rzeczywiscie musisz brać. Nie muszę chyba mowic ze jak coś Ci ukradną to tracisz wszystko a nie np. tylko dwie puszki.. Mam kumpla fotorepo pojechal na pare dni do hiszpani.. sprzetu juz nie zobaczyl a zszedl tylko na chwilę do baru...

Strona 16 z 37 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów