Pokaż wyniki od 1 do 10 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Sprzęt w samolocie... Jak?

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    dzięki za szybką odpowiedź - tak się zastanawiam, kto może mi zważyć walizkę? security check? czy ja w ogóle idę do odprawy bagażowo-biletowej mając tylko podręczny?
    w przypadku dokonania odprawy online (obecnie standard) idziesz bezpośrednio na kontrolę bezpieczeństwa. Pomijasz pierwszy etap czyli tzw "check-in". Kiedy nie masz odprawy online, musisz ją dokonać na stanowisku, gdzie przyjmowany jest bagaż rejestrowany, w celu otrzymania karty pokładowej (Boarding Pass). Są też specjalne terminale gdzie możesz tego dokonać za odpowiednią opłatą, ale to jest zależne od lotniska. Wtedy też pomijany jest tzw checkin. Niezależnie od miejsca gdzie dokonujesz odprawy to jest ona płatna. Zmienna jest wysokość opłaty. Najtaniej jest przez stronę linii lotniczych a najdrożej w "check-in".
    Jeśli nie jesteś pewien wagi walizki i chcesz ją sprawdzić dla własnej informacji to możesz to zrobić podchodząc do punktu przyjmowania bagażu rejestrowanego lub skorzystać z płatnych stanowisk świadczących taka usługę. Jeśli w Twoim pytaniu chodziło ci o to, czy na dalszym etapie ktoś to może sprawdzić i ewentualnie zakwestionować jego masę to raczej nie ma takiej możliwości. Jedyny sposób to "klatka" do której bagaż podręczny musi się zmieścić. Nie spotkałem się z przypadkiem aby na tym etapie ktoś z wagą wyskoczył. Ale nie latam tymi liniami.
    Ostatnio edytowane przez jaroz ; 26-07-2012 o 12:24

Uprawnienia umieszczania postów