Strona 31 z 37 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 364

Wątek: Sprzęt w samolocie... Jak?

Domyślnie

Ja miałem monopod i było ok ale żonkę cofnęli bo miała pilniczek do paznokci ok. 10cm. No i wyrzucenie pilniczka do kosza nie było dla kontroli takie znowu oczywiste....
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Niby tak, ale... dla mnie oni są mniej "upierdliwi" i łatwiej się ich znosi,
    niż wrzeszczące całą drogę dzieciaki.

Pozrówka!
    Ech nie wiem co gorsze, zachlane chamstwo czy wrzeszczące dziecko. Odkąd mam małego łobuza stałem się bardziej wyrozumiały dla dzieci.
    A co do rajana... najbardziej dziadowska linia jaką kiedykolwiek leciałem. Problemów ze sprzętem nie miałem, ale jak zgaduję dlatego że wszystko upchałem do torby i nie miałem statywu
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

przy odrobinie szczęścia dziecko nie drze się cały lot - smród poalkoholowy jest aż do lądowania - wolę dzieci w pobliżu

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Najprostszy i wielokrotnie sprawdzony w praktyce sposób na bagaż foto w samolocie to aparaty i obiektywy w plecaku podręcznym foto, reszta (w tym statyw) w bagażu głównym.
    Plecak foto może być dość spory, ale powinien zmieścić się pod fotelem.
    Może też być dość ciężki, bo nie zdarzyło mi się, aby ktoś go ważył.
    Nigdy nie miałem z tym żadnych problemów.

Co się tyczy rodaków w podróży, to krzyczące dzieci wkrótce zasypiają natomiast pijani panowie potrafią popsuć nastrój.
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 03-03-2012 o 00:10
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

niektóre linie mają określone wymiary maksymalne podręcznego - plecak nie zawsze się zmieści w otworze testowym jak np w WizzAir - przekroczenie jednego z wymiarów teoretycznie może być problemem

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Z tym sprzętem to tak jak piszesz m_o_b_y , ostatnio wylatywałem na Kanary i przy odprawie pan kazał sobie tylko klapę plecaka otworzyć i tyle, obawiałem się tylko żeby nie ważyli podręcznego bo było ponad stan, a limit tylko 5kg, reszta ich nie interesowała.
    W drodze powrotnej przy odprawie to nawet niezbyt chciało się mu spojrzeć na monitor.
    Tak więc sprzęt najlepiej mieć przy sobie.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Domyślnie

i nie zdziw się jak każą Ci pstryknąć kilka zdjęć sprzętem żeby sprawdzić że nie ma w środku ukrytej "bomby". Zwłaszcza jak masz coś z serii jedynek
    Z Markiem, Elą, Nikosiem i czterdziestką na karku przemierzam świat....

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Są już w dość sporym wyborze plecaki które spełniają normy bagażu podręcznego pod względem wymiarów. Dakine, Thinl Tank czy LowPro - do wyboru do koloru. Ja podróżuję z Dakine w który wożę regularnie 1DMKIII 500/4, 100-400 lub 70-200, dwa extendery i trochę drobiazgu. Oczywiście prawie zawsze prześwietlają mi to na wskroś. Wagowo jest na styk, zależy od linii, jeśli limit to 5 kg, wtedy krótsze lensy lądują w kieszeniach kurtki.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    Są już w dość sporym wyborze plecaki które spełniają normy bagażu podręcznego pod względem wymiarów...
    Gdyby jeszcze były jakieś sztywne normy.
    W przypadku tanich linii są one, powiedzmy szczerze, delikatnie płynne - każda linia sobie...

Ale tak naprawdę, to ktoś musi mocno "przegiąć" z wymiarami,
    by zostać zaproszonym do "koszykówki"

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Gdyby jeszcze były jakieś sztywne normy.
    W przypadku tanich linii są one, powiedzmy szczerze, delikatnie płynne - każda linia sobie...

Ale tak naprawdę, to ktoś musi mocno "przegiąć" z wymiarami,
    by zostać zaproszonym do "koszykówki"

Pozdrówka!
    Ale normy są ustalone dość sztywno, np. RA i Wizz mają chyba takie same, komercyjne linie tym bardziej. Producenci plecaków stworzyli specjalne linie produktów pod podróże lotnicze. Co do sprawdzania wymiarów na lotniskach, np. W EPBY sprawdzają to bardzo skrzętnie, chyba, że to ja mam takiego pecha, latam kilka raz do roku stamtąd i zawsze koszykówka

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez sfw ; 03-03-2012 o 13:53

Strona 31 z 37 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów