Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Naiwne (?) pytanie od nowicjusza 400D

grabex
    Guest

Domyślnie

Zamien 400D na powershot pro 1 zona bedzie bardziej zadowolona
    i bedziesz mial podglad

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    kurcze w r1 to jest zrobione wzorcowo - wizjer jest wysuniety 1,5 cm przed korpus i ma fest gumke na oko. ostatnio odnosze wrazenie ze canon w ramach ciecia kosztow zwolnil wszystkich od ergonomii, albo wyslal na urlop bezplatny. przeciez g7 bez odchylanego monitorka, 400d, 350d z fatalnie umieszczonym przyciskiem EV +/-, naciskanie set w 350d w celu potwierdzenia, korekcja blysku lampy i breceting przez menu i klikanie klawiszami dla mnie to masakra. mialem wczesniej fuji s602 i tam bylo wszystko na korpusie. dla mnie w 350d jest niesamowita sprawa z przyciskiem lampy, otwiera tylko flesh, a nie mozna zrobic nim +/-, zreszta szkoda gadac. dziwi mnie jednak fakt, ze prasa raczej chwali lub uwaza to za nie istotne. imho te redaktorzyny powinny pojechac po C jak po burej suce. ostatnio potrzymalem sobie w lapkach n 70s i gdybym teraz kupowal to bym sie grubo zastanowil. (canona kupilem naprawde okazyjnie i w sumie przypadkowo)
    Wiesz tylko że canon kieruje określone aparaty do określonej grupy odbiorców. I to że dostęp do pewnych funkcji w 350/400D jest taki a nie inny to działanie celowe, a nie wynik niedopatrzenia. To samo jeśli chodzi o G7 i inne korpusy. Po prostu jeśli Cię to drażni to musisz sięgnąć po produkty innych firm. Żale tu nic nie pomogą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar -Wolf-
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarq. Zobacz posta
    Kiedyś czytałem, że jakiś znany i ceniony fotograf, żeby udowodnić, iż wszystkim da się zrobić dobre fotki wydał piękny katalog z aktami robiony... kartonową małpką!
    Można kochać markę, dany korpus, onanizować się posiadaniem całej gamy szkiełkek ... ale jeśli się nie ma wyobraźni, wtedy oprócz technicznego zdjęcia nic się nie zrobi.
    Albo telefonem Sony Ericsson.
    Canon 100D + 18-55 IS STM + Sigma 70-300 DG APO MACRO

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów