Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
co do jakości obiektywów - to temat pewnie na inna dyskusję![]()
cieszy mnie, że niekórzy mają fun - założę się, że swoją wiedzę dSLRową wyssali z mlekiem matki jeszcze w latach 70-tych![]()
Tiaaaa, u mnie w rodzinie tez zrobili oczy, ze wydalem "kupe kasy" a nie da sie patrzyc/kadrowac przez LCD i nawet filmow nie robi...
ja szczerze to nie rozumiem tej miłosci co niektórych do robienia zdjęc na lcd... mnie szlag trafia jak mam tak robic bo kompetnie nie widze co robie... może nie dosłownie ale jakos nie potrafie sie w kadrze odnaleźć jesli nie patrze przez wizjer...
Edit
poza tym człowiek zaczajony przy wizjerze wygląda bardziej profito tak pod kątem estetyki
![]()
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 30-12-2006 o 13:49
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Ja długo nie mogłem sie przyzwyczaić do PS A60... Wizjer nie za bardzo, więc pozostawał tylko LCD :-)
Ale jak nie parzeć "wszyscy" tak pstrykają - na wyciągnięcie ręki :-)
Ot, taka moda i trend producentów
Mi niektorymi kompaktami faktycznie wygodniej robi sie zdjecia patrzac przez ekranik (szczegolnie, gdy wizjer nie jest wizjerem, tylko tez wmontowanym malutkim monitorkiem lipnej jakosci).
Jednak nawet gdyby byla taka mozliwosc z lustrzance, to mialbym opory, zeby z niej korzystac.
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)