Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Naiwne (?) pytanie od nowicjusza 400D

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

hmmm co do kadrowanie na lcd to fakt pomylka, ale na ultra kompaktach wole to niz wiertarke (dziura w korpusie do kadrowania) co do wizjerow w canonie to kiszka straszna. sony r1 jest super pod tym wzgledem, olek e20 tez. canon daje jakies takie gowniane gumki, swiatlo wpada ze wszystkich stron. sony r1 ma i miejsce na nos i gumke ma prima sort. mnie strasznie drazni to jak mam tlusty lcd od nosa i jak swiatlo mi wpada w wizjer - masakra

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    hmmm co do kadrowanie na lcd to fakt pomylka, ale na ultra kompaktach wole to niz wiertarke (dziura w korpusie do kadrowania) co do wizjerow w canonie to kiszka straszna. sony r1 jest super pod tym wzgledem, olek e20 tez. canon daje jakies takie gowniane gumki, swiatlo wpada ze wszystkich stron. sony r1 ma i miejsce na nos i gumke ma prima sort. mnie strasznie drazni to jak mam tlusty lcd od nosa i jak swiatlo mi wpada w wizjer - masakra
    wiesz ludzie mają rózne nosy
    chyba ze działa jak w tym starym ruskim kawale o automatach do golenia... na uwage o tym ze kazdy ma przeciez inna twarz producent odpowiadał ze tak.... ale tylko przed pierwszym goleniem
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    mnie strasznie drazni to jak mam tlusty lcd od nosa
    a ja na dodatek zerkam w wizjer lewym okiem :-D
    LCD musze czesto wycierac

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

kurcze w r1 to jest zrobione wzorcowo - wizjer jest wysuniety 1,5 cm przed korpus i ma fest gumke na oko. ostatnio odnosze wrazenie ze canon w ramach ciecia kosztow zwolnil wszystkich od ergonomii, albo wyslal na urlop bezplatny. przeciez g7 bez odchylanego monitorka, 400d, 350d z fatalnie umieszczonym przyciskiem EV +/-, naciskanie set w 350d w celu potwierdzenia, korekcja blysku lampy i breceting przez menu i klikanie klawiszami dla mnie to masakra. mialem wczesniej fuji s602 i tam bylo wszystko na korpusie. dla mnie w 350d jest niesamowita sprawa z przyciskiem lampy, otwiera tylko flesh, a nie mozna zrobic nim +/-, zreszta szkoda gadac. dziwi mnie jednak fakt, ze prasa raczej chwali lub uwaza to za nie istotne. imho te redaktorzyny powinny pojechac po C jak po burej suce. ostatnio potrzymalem sobie w lapkach n 70s i gdybym teraz kupowal to bym sie grubo zastanowil. (canona kupilem naprawde okazyjnie i w sumie przypadkowo)

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

W 300D tez jest sporo nieergonomicznych rozwiazan, ktore (po czesci) zmiana softu rozwiazuje. Wiadomo braku drugiego pokretlla nie zastapi - jego brak mozna tlumaczyc (co prawda glupim) cieciem kosztow.

Ale juz np. to, ze nie da sie sprawnie przelaczac ISO, to juz ewidentne zaniedbanie.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Marudzić to wszyscy umieja Tym że brak drugiego kółka nie tłumaczycie chyba tego że wam słabe zdjęcia wychodzą? bo to przecież żadnego wpływu nie ma na zdjęcia. Kiedyś ludzie robli dobre foty znacznie gorszymi aparatami, a wy tylko marudzicie :razz:
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

yyyyy - mam nadzieje, ze kolega to z zartem i ironia mowi (o czym swiadcza chyba usmieszki)...

I tak, ze to mowi przynajmniej ktos bez L-ki w podpisie
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Przybliża i oddala się kręcąc taką gumową częścią obiektywu.
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

ale niektorzy faceci sa zabawni... hehe, zenujace.
    matka
    ((((()))))

Coś już napisał Awatar jarq.
    Miasto
    Kórnik/Poznań

Domyślnie

Kiedyś czytałem, że jakiś znany i ceniony fotograf, żeby udowodnić, iż wszystkim da się zrobić dobre fotki wydał piękny katalog z aktami robiony... kartonową małpką!
    Można kochać markę, dany korpus, onanizować się posiadaniem całej gamy szkiełkek ... ale jeśli się nie ma wyobraźni, wtedy oprócz technicznego zdjęcia nic się nie zrobi.
    "Fotografuję, żeby zobaczyć, jak to będzie wyglądać na zdjęciach" – Garry Winogrand
    flickr

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów