Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Canon 350D-zasilanie

norbi
    Guest

Domyślnie Canon 350D-zasilanie

Mam problem z zasilaniem aparatu z 6 aku. w rozmiarze AA (Energizer 2500mA). Po włażeniu całkowicie naładowanych aku. wskaźnik baterii pokazuje min. a aparat pracuje przez chwilę po czym się wyłącza. Dodam że aku. są nowe a po przełożeniu do innych urządzeń działają prawidłowo. Na oryginalnym aku. jest ok. Czy ktoś miał podobny problem?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

moze kwestia gripa oryginalny czy zamiennik

na bateriach aparat dziala znacznie krocej niz na aku ale bez przesady.. kiedys mialem cos podobnego w malpce - na swiezo ladowanych bateriach podzialal chwile i sie wylączal.. inne urzadzenia na tych samych bateriach działały bez problemu.. nie doszedłem do tego co bylo powodem - aparat byl po okresie gwarancji a na dodatek w miedzyczasie zmienilem sprzet

norbi
    Guest

Domyślnie

Posiadam oryginalny grip ale tylko na aku. AA aparat nie działa.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Wystarczy że jeden z akumulatorów będzie uszkodzony i takie będą objawy , gdyż akumulatory są połączone szeregowo . W innych urządzeniach ( o innym poborze prądu ) z tymi samymi akumulatorkami może być ok .

norbi
    Guest

Domyślnie

Jest to niemożliwe,sprawdzałem na 3 kompletach(18 szt.)

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbi Zobacz posta
    Mam problem z zasilaniem aparatu z 6 aku. w rozmiarze AA (Energizer 2500mA). Po włażeniu całkowicie naładowanych aku. wskaźnik baterii pokazuje min. a aparat pracuje przez chwilę po czym się wyłącza. Dodam że aku. są nowe a po przełożeniu do innych urządzeń działają prawidłowo. Na oryginalnym aku. jest ok. Czy ktoś miał podobny problem?
    Używam dokładnie tych samych akumulatorów (Energizer 2500mAh) i nie mam problemu. Co prawda aparat po zrobieniu ok. 50 zdjęć pokazuje już, że baterie są słabe ale robi następne 1500 zdjęć i dopiero się wyłącza.
    Może masz zepsutą ładowarkę.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Accu AA ma 1.22V a bateria 1.53V (srednio) wiec nie ma sie co dziwic. Pomimo tego ze razy 6 to daje 7.34V a bateria NB2LH ma 7.4V (w rzeczywistosci ok.7.6) i moze to byc powod. Ja mam oryginalnego gripa i na accu enrgizera (tak samo na duracelach) po naladowaniu wskaznik pokazuje polowe. Aparat pstryknie jakies kilkanascie fotek i pokazuje ze nie ma baterii ale fotki robi dalej jeszcze kilkadziesiat i wylacza sie. Uzywam TYLKO baterii (zamiennie jak mi zestaw akumulatorkow NB-2LH padnie).Coz . Takie zycie.
    Pozdrawiam i Dosiego roku!
    Ostatnio edytowane przez KORD/EPKK ; 30-12-2006 o 04:36
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

norbi
    Guest

Domyślnie

Widzę że zdania są podzielone.Moim zdaniem napięcie niższe o kilka mV. nie powinno mieć wplywu na pracę aparatu a tym bardziej na tak dużą różnicę poziomu stanu baterii.Może ktoś ma inny pomysł?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez norbi Zobacz posta
    Może ktoś ma inny pomysł?
    Kup ze 2 szt:
    http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=305

i olej akumulatorki AA. Szkoda nerwow.

Bywalec
    Miasto
    KORD / IL - US

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Kup ze 2 szt:
    http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=305

i olej akumulatorki AA. Szkoda nerwow.
    Wlasnie tez tak zrobilem jak nie moglem dojsc do ladu z tymi AA. A w rezerwie szesc baterii w plecaku
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez KORD/EPKK ; 31-12-2006 o 23:00
    airliners.net
    50D + BG-E2 + 70D
    + 17-40 L USM + 50 f1.8 STM + 24-105 L IS USM + EF 100-400 L IS USM + Sigma 150-600 S + SpeedLite 430EX

Uprawnienia umieszczania postów