Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: bledy zapisu a75

shaq
    Guest

Domyślnie bledy zapisu a75

Witam. Od tugodnia jestem posuiadaczem canona a75 i ostatnio spotkala mnie dziwna sytuacja. Nagralem filmik o dlugosci ok 73s (320x240), a po chwili zrobilem jeszcze 2 zdjecia. Gdy pozniej chcialem odtworzyc filmik wyskoczylo Unidentified image, a przy zdjeciach Corrupted data. Poza tym aparat wiecej nie "swirowal" i sytuacja ta juz wiecej sie nie powtorzyla. To moze byc cos groznego, czy jakis "zwykly", czasami wyskakujacy blad, czy eewntualnie jakis blad z mojej strony.

Coś już napisał Awatar Kostek
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

A sformatowałeś kartę w aparacie przed pierwszym zapisem? Być może to było przyczyną.
    Pozdrawiam
    Kostek

shaq
    Guest

Domyślnie

Oczywiscie, ze sformatowalem.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jaka masz karte pamieci ?

jacgra
    Guest

Domyślnie

przepraszam bardzo i co z tym błędem?? Pytam bo właśnie chcę sobie kupić ten aparat

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacgra
    przepraszam bardzo i co z tym błędem?? Pytam bo właśnie chcę sobie kupić ten aparat
    No to sobie kup
    Błędy zapisu to "na bank" wina karty. Obstawiam, że kolega ma Kingstone
    A powiniem mieć Sandisk :wink:

jacgra
    Guest

Domyślnie

Dzięki serdeczne za szybką odpowiedź Rozumiem że ta karta o której piszesz ta kingstone (czy coś w tym stylu) się niezbyt nadaje

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacgra
    Rozumiem że ta karta o której piszesz ta kingstone (czy coś w tym stylu) się niezbyt nadaje
    Nie, to nie tak
    Karty Kingstone to karty najczęściej wymieniane jako powód niezadowolenia użytkowników, w postach, które czytam. To nie znaczy, że jeśli masz/kupisz Kingstone to nie będzie Ci ona służyła dłużej niż aparat. Ja osobiście za czasów G3 kupiłem Ridaty, bardzo dobre. Teraz po zmianie aparatu używam Sandisk UltraII tylko ze względu na ich prędkość zapisu/odczytu.

BTW: Do kompaktów kupiłbym najtańszego (niebieskiego) Sandiska.

jacgra
    Guest

Domyślnie

Aha. Teraz już rozumiem Jestem zielony jak chodzi o te rzeczy Chętnie bym sobie coś poczytał na temat takich rzeczy

Coś już napisał Awatar Kostek
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Osobiście poleciłbym również karty Pretec. Posiadam takową o pojemności 256MB i nie ma z nią najmniejszych problemów.
    Pozdrawiam
    Kostek

Uprawnienia umieszczania postów