Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: [info] Stofen Omnibounce dla 580EX

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jesli to jest AWB to masz odpowiedz. Zrob te zdjecia ze stalym balansem. AWB potrafi czasami niezle plywac. Zwlaszcza jesli w okolicy sa jakies swietlowki.
    ...

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Jesli to jest AWB to masz odpowiedz. Zrob te zdjecia ze stalym balansem. AWB potrafi czasami niezle plywac. Zwlaszcza jesli w okolicy sa jakies swietlowki.
    ee tam kuchatek, czy twoja wypowiedź jest "oparta" na doświadczeniu z dyfuzorem czy tak sobie walnąłeś od czapy te zdania powyżej?

nie ma to znaczenia, czy awb czy inne ustawienie Kelvinów - tak zachowuje się moja lampa z dyfuzorem i zastanawia mnie to dlaczego - robiłem w ten sposób wiele razy zdjęcia w pomieszczeniach zaś sam efekt nadaje sie tylko na zdjęcia BW do gazety

Jakby ktoś (może gietrzy ) mógł to sprawdzić i potwierdzić, czy u niego też tak jest, to byłbym wdzięczny za odpowiedź, zaś o wyjaśnieniu tego zjawiska tym bardziej

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzi
    erobiłem w ten sposób wiele razy zdjęcia w pomieszczeniach zaś sam efekt nadaje sie tylko na zdjęcia BW do gazety
    A pomyslales nad tym ze jesli odczuwasz klopoty z balansem bieli na tyle dokuczliwe ze niszcza ci zdjecia to lekarstwo w postaci RAW mogloby pomoc?
    Problem owszem - ciekawy... ale jesli nieznana (na razie?) jest jego przyczyna, to chociaz skutek mozna leczyc balansujac RAWem

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A pomyslales nad tym ze jesli odczuwasz klopoty z balansem bieli na tyle dokuczliwe ze niszcza ci zdjecia to lekarstwo w postaci RAW mogloby pomoc?
    Problem owszem - ciekawy... ale jesli nieznana (na razie?) jest jego przyczyna, to chociaz skutek mozna leczyc balansujac RAWem
    vitez, to co napisałeś to dla mnie oczywista sprawa - interesuje mnie wyłącznie to zjawisko i jego przyczyna, a radzić to sobie radze -lecz nie zawsze mam ochote na rawy, bo mi kart nie starcza a w databanku szybko mi sie aku kończy
    jestem tylko ciekaw, czy u innych użytkowników tez tak jest i tyle

Uprawnienia umieszczania postów